Jan Kusters uit Vianen heeft weer een heel oude munt gevonden, een zilveren sceatta uit de 7de/8ste eeuw dit keer. Een zeldzame vondst voor het Land van Cuijk. Het is Kusters' eerste. Hier toont hij de keerzijde van de munt, die runentekens heeft.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Kusters uit Vianen heeft weer een heel oude munt gevonden, een zilveren sceatta uit de 7de/8ste eeuw dit keer. Een zeldzame vondst voor het Land van Cuijk. Het is Kusters' eerste. Hier toont hij de keerzijde van de munt, die runentekens heeft. © Ed van Alem

Geen ‘knoopje’ maar een zeldzame munt met een respectabele waarde voor speurder Jan

VIANEN - Amateurarcheoloog Jan Kusters (75) uit Vianen vindt aan de lopende band munten in het Land van Cuijk. Maar op een akker bij Velp stuitte hij op iets bijzonders: een sceatta uit de 7e of 8e eeuw. Deze zilveren munt wordt zelden in Brabant gevonden.

1 reactie

  • Jo de wit

    1 maand geleden
    Beste Jan, er worden meer van deze middeleeuwse muntjes rondom Grave gevonden, ik heb er verschillende in het archeologische museum liggen die ik gevonden hen rondom Grave, zo zeldzaam zijn ze niet meer, dat was 45 jaar geleden nog wel.

Maasland