Ooit stonden hier de vleesfabrieken van Hombrug. Al jaren ligt het terrein er desolaat bij. foto: Ed van Alem
Volledig scherm
Ooit stonden hier de vleesfabrieken van Hombrug. Al jaren ligt het terrein er desolaat bij. foto: Ed van Alem © Ed van Alem

Geen schot in ontwikkeling Homburgterrein Cuijk

CUIJK - Er zit nog weinig schot in de ontwikkeling van het Homburgterrein in Cuijk. Op het gebied waar voorheen de vleesfabrieken van Homburg hebben gestaan, komt geen Vrije Markt en ook geen nieuwe sporthal met zwembad. Wat er wel komt is nog altijd onduidelijk. 

5 reacties

 • Theo

  3 jaar geleden
  Het stuk grond waar nu de nieuwbouw van Merlet is gerealiseerd was slechts een stuk weiland met wat struiken. Beetje overdreven om dat prima groen te noemen. Die grond bij het station heeft voor de toekomst strategische waarde. Volstrekt onnodig om daar in paniek een school te bouwen.
 • Anoniem

  3 jaar geleden
  Niet elke plaats heeft een spoorweg nee maar wel bussen die der rijden
 • JohanTimmermans

  3 jaar geleden
  Maar wel allemaal plaatsen die dichter bij het Homburgterrein liggen dan bij de Groenendijkse Kampen en oh ja, de bus stopt ook bij Homburg. 
 • Theo

  3 jaar geleden
  Daar komen de mensen weer die beweren dat dit terrein bij het station de beste plaats voor de nieuwbouw van het Merletcollege was. Grote onzin. De meeste leerlingen die van buiten Cuijk komen, wonen in plaatsen als Katwijk, Linden, Beers, Gassel, Grave,  Mill, St. Hubert, Haps, Oeffelt, Gennep, Heijen, Ottersum, Milsbeek en Middelaar. Allemaal plaatsen waar geen spoorweg is. 
 • nul

  3 jaar geleden
  Daar had die nieuwe school kunnen staan, mooi dichtbij station! Makkelijker kon het niet. maar nee B&W moet weer moeilijk doen en de school ver van het station laten bouwen, waar meer overlast is voor burgers en verkeer! Ze leren het nooit bij de gemeente, logisch nadenken!!
 1. Topdrukte bij buitenzwembad: 'Ik ben zo blij als een kind'
  Play

  Topdrukte bij buitenzwem­bad: 'Ik ben zo blij als een kind'

 2. 'Straatrace' blijkt remproeven van de politie te zijn
  Play

  'Straatrace' blijkt remproeven van de politie te zijn

Maasland