Volledig scherm
Marion Reefs en Marlies Verstappen (rechts) zijn de oprichters van Pinkmama. Vrijdag is Reefs te gast bij het Gelderlander Nieuwscafé. © Ed van Alem

Gelderlander Nieuwscafé over muziek, een spannend boek en borstkanker

BOXMEER - Het Nieuwscafé van De Gelderlander, dat komende vrijdag De Weijer in Boxmeer wordt gehouden, gaat dit keer onder meer over een ingewikkeld boek en over borstkanker. Verder is er zomerse muziek en gaat het over 25 jaar muziek in Vierlingsbeek. En verzorgt De Naakte Waarheid de muzikale afsluiting.

Zo ontvangt Gelderlander-verslaggever Herman Wissink onder andere Marion Reefs van het Vierlingsbeekse Pinkmama. Ze komt samen met Fabiënne van Wely praten over de gevolgen van borstkanker. Bijna een jaar geleden werd het initiatief genomen om Pinkmama op te richten. Reefs had net als mede-initiatiefneemster Marlies Verstappen in 2015 zelf de gevolgen van borstkanker ondervonden. Verstappen is inmiddels zo ziek dat ze er vrijdag zelf niet bij kan zijn. 

Schaduwreis

De roman Schaduwreis is vanaf zaterdag 21 april verkrijgbaar. Medeschrijfster Ineke Kraijo komt een dag eerder al vertellen over het unieke project. Maar liefst dertien gevestigde auteurs schreven samen het boek. Een verhaal aan de hand van ansichtkaarten. Elke auteur nam een land en daarmee een verhaal voor zijn rekening. Kraijo heeft het over Ierland. Wat zij met het land heeft, gaat ze vrijdag vertellen.

Muziek

Muziek is er vrijdag ook. Het vrolijke muzikale koppel Konfettie uit Boxmeer, Leonie Wintjes en Aaron Dijsselbloem, heeft een nieuwe singel: Zomer. Hoe toepasselijk is het om dat vrijdag, als de temperaturen naar zomerse hoogte stijgen, te zingen bij het Gelderlander Nieuwscafé.

En in Vierlingsbeek wordt al 25 jaar muziek gemaakt. Tijdens het festival Op de Tôffel. Giovanni van Loon weet alles over de geschiedenis van het festival. 

Afsluiting

De maandelijkse muzikale afsluiting is weer in handen van het trio De Naakte Waarheid. De huisband van het De Gelderlander Nieuwscafé bereikte onlangs als favoriet van het publiek de finale van de Roos van Nijmegen.

Het Gelderlander Nieuwscafé in De Weijer in Boxmeer begint als altijd om 17.00 uur. De toegang is gratis. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland