Grave, een uurtje voor de jaarwisseling. Pijlen en knallers in de Rode Dorp. Er werd wel vuurwerk afgestoken, maar over het algemeen verliep de jaarwisseling rustig.
Volledig scherm
PREMIUM
Grave, een uurtje voor de jaarwisseling. Pijlen en knallers in de Rode Dorp. Er werd wel vuurwerk afgestoken, maar over het algemeen verliep de jaarwisseling rustig. © Ed van Alem

Goed moment om vuurwerk te verbieden, zeggen meerdere burgemeesters: ‘Maar moeten dit niet misbruiken’

LAND VAN CUIJK / GENNEP - Na een ogenschijnlijk rustige jaarwisseling groeit ook in het Land van Cuijk de steun voor een landelijk vuurwerkverbod. Burgemeesters Lex Roolvink (Grave) en Marcel Fränzel (Sint Anthonis) steunen Hubert Bruls (Nijmegen) in zijn oproep aan het kabinet.

14 reacties

 • alleen -de waarheid

  1 maand geleden
  Goed bezig weg met die rotzooi.
 • Marius

  2 maanden geleden
  In overleg met vuurwerkbranche heeft kabinet vorig jaar besloten om alleen het veilige siervuurwerk toe te staan (verbod op knalvuurwerk en pijlen). Het zou belachelijk zijn als dit niet minimaal 1 jaarwisseling toegestaan wordt. Verder is het natuurlijk van de zotte dat een stel lokale vuurwerkhatende politici een gemeentelijk verbod kunnen instellen dat volstrekt afwijkt van landelijke regels. Die Roolvink kan zich beter druk maken over dat financiële wanbeleid van zijn gemeente.
 • E.L.M. Zegers

  2 maanden geleden
  Wat een volk zeg. Een goed moment om burgemeesters weer burgemeester te laten zijn en de wetgeving aan Den Haag over te laten. Steeds vaker komen ze met regelgeving waarvan ik vindt dat dat niet aan hun is daar is de landelijke politiek voor. We worden in NL steeds meer en meer betuttelend en mogen steeds minder.
 • Charles Wit

  2 maanden geleden
  @Tom Hond Oh, goed punt. Janken dat iets niet verboden moet worden door te roepen dat we Noord Korea worden. Je wilt gewoon niet zien dat het gewoon a) een zware wissel trekt op de gezondheidszorg met allerlei loshangende vingers en/of ogen, b) vervuilend tot en met is en c) voor dieren ontzettend stressvol is. Maar Ik WiL kNaLlEn!
 • Chris

  2 maanden geleden
  @GJ de Kleijn: Zeker ben ik jong geweest. Ik snapte toen ook al niet wat de lol er precies van is. Heb het nooit gekocht en ook nooit afgestoken. En ik heb niet de indruk dat ik er iets heb heb gemist.
 1. Actie sportscholen: stilzitten is geen optie, wij moeten open
  Play

  Actie sportscho­len: stilzitten is geen optie, wij moeten open

 2. Vrouw zwaargewond bij schietpartij in Didam
  Play

  Vrouw zwaarge­wond bij schietpar­tij in Didam

Maasland