Harmonie Stad Grave. foto: Teun Hendriks
Volledig scherm
Harmonie Stad Grave. foto: Teun Hendriks © Teun Hendrikx

Grave Superieure wordt officieel stadslied

VideoGRAVE - Het lied Grave Superieure wordt benoemd tot stadslied voor Grave. Een voorstel hierover wordt volgende maand door de gemeenteraad besproken. Dat is maandagavond tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in Grave door burgemeester Lex Roolvink bekendgemaakt. 

De mars Grave Superieure werd in 1989 door dirigent Theo van de Weijer voor Harmonie Stad Grave geschreven. Cees Menheere schreef er op verzoek de tekst bij.

Quote

Er is echter maar één volkslied en dat is het Wilhelmus

Lex Roolvink, burgemeester Grave

Dochter Suzanne Menheere kwam onlangs bij burgemeester Roolvink met het verzoek om van Grave Superieure het volkslied van Grave te maken. ,,Er is echter maar één volkslied en dat is het Wilhelmus. Aangezien het lied alleen over de kern Grave gaat is gekozen voor het begrip stadslied'', zegt Roolvink. 

Ook de Harmonie Stad Grave kwam met een dergelijk verzoek, ondersteund door veel adhesiebetuigingen.  ,,Het is een lied dat zich in de Graafse gemeenschap heeft genesteld. Dat kan ook niet anders met zo'n tekst en met een zo goed in het gehoor liggende compositie. Daarnaast bezorgt het lied velen een thuisgevoel en roept het verbondenheid op'', aldus Roolvink. 

Het nieuwe stadslied zal voortaan bij passende officiële ceremoniële gelegenheden gespeeld worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland