Volledig scherm
Een agent houdt een oogje in het zeil bij de verwoeste opslagloods in Boxmeer. © Ed van Alem

Grote brand Boxmeer: Tapijthuis voorlopig dicht, Gamma weer open

BOXMEER - Het Boxmeers Tapijthuis is voorlopig gesloten na de grote brand in Boxmeer op nieuwjaarsdag. Bouwmarkt Gamma, eveneens aan de Sint Anthonisweg gelegen, opent deze dinsdag zijn deuren weer. 

Een ongekend felle brand verwoestte net na de jaarwisseling een opslagloods van vastgoedondernemer Henk Bongers, pal achter de tapijthandel. De massaal uitgerukte regionale brandweerkorpsen konden door snel te handelen voorkomen dat zowel het Tapijthuis als de Gamma afbrandde. 

De politie Oost-Brabant onderzoekt nog de oorzaak van de enorme brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten. 

Schade paar ton

Eigenaar Herbert Guntlisbergen van het Boxmeers Tapijthuis vierde oud en nieuw elders in zijn woonplaats, toen een kennis die vlakbij zijn zaak woont hem belde met de onheilstijding. ,,De brandgang tussen onze voormalige opslagloods en ons bedrijf heeft gelukkig het vuur net buiten de deur weten te houden. Wel hebben we veel rook- en roetschade, evenals waterschade. Dit is natuurlijk heel vervelend allemaal. Alles stinkt nu. Alles moet eerst weer schoon.’’ 

Hij schat de bedrijfsschade al snel op 'een paar ton'. ,,We kunnen al onze vloerkleden wegdoen door de stank.’’ Voorlopig is de winkel dicht. 

Rookschade

Buurman Gamma gaat deze dinsdag alweer open. Regiomanager Carlo van Straaten van Gamma Nederland: ,,We hebben wel wat rookschade, maar de schade aan de buitenkant van het pand is gelukkig minimaal gebleven.’’

Loodseigenaar Henk Bongers wil niet reageren. Bongers wil naar verluidt al langer van de loods af en er waren hierover ook gesprekken met gegadigden. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland