Volledig scherm
De brandweer bestrijdt het vuur in de stal met een hoogwerker. © Marco van den Broek

Grote brand legt Udense stal in de as; tienduizenden kippen waren er net uit

updateUDEN - In Uden woedde donderdagochtend na tien uur brand in twee kippenstallen. De brandweer ging er vanuit dat er 40.000 kippen in één van de stallen zouden zitten, maar volgens een buurvrouw zijn ze er vorige week allemaal uitgehaald. 

Het vuur aan de Voortweg is inmiddels voor het grootste deel uit, maar van de stal is niet veel meer over. Vooral in het begin brandden de stallen hevig. Dat kwam voornamelijk door brandend isolatiemateriaal. 

De brandweer was onder andere actief met een hoogwerker. Het gaat om een stallencomplex achter een woonhuis.

De vele opgeroepen brandweermensen probeerden vooral de gastank te beschermen, die naast de stallen staat. Brandweerwagens uit de brede regio werden opgeroepen. De rook van de brand was tot in de verre omtrek te zien en trok onder andere over de snelweg A50, ter hoogte van knooppunt Paalgraven.

Voor zover bekend zijn er geen menselijke slachtoffers gevallen. 

Rook

De buren stonden vanaf hun eigen terrein te kijken hoe de brandweer met succes probeerde de omliggende gebouwen van de vlammen te redden. Volgens de buurvrouw waren de tienduizenden vleeskuiken in de stal juist vorige week afgevoerd. De stal is afgelopen week schoongemaakt en was bijna klaar voor een nieuwe lichting kippen.

Volledig scherm
De brandweer probeert de slecht bereikbare stal te blussen. © Marco van den Broek
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland