Volledig scherm
De drie burgemeesters onthullen de potentiële nieuwe namen voor de fusiegemeente. © DG

Grote kans dat nieuwe gemeente Land van Cuijk gaat heten

LAND VAN CUIJK - Het lijkt erop dat ‘Land van Cuijk’ de meeste kans maakt als naam voor de nieuwe gemeente die ontstaat als Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis fuseren. Bij een poll op de site van de Gelderlander kiest 67 procent van de lezers voor die naam. Op afstand volgen Maasheggen (23 procent) en Maasbroek (10 procent).

In totaal hebben 2667 mensen gestemd.

Vrijdag werd bekend dat de nieuwe gemeente ‘Land van Cuijk’, ‘Maasbroek’ of ‘Maasheggen’ gaat heten. Op deze drie namen mogen inwoners van Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis vanaf eind deze maand stemmen. De naam met de meeste stemmen wint. De winnende naam wordt 18 oktober bekendgemaakt.

‘Land van Cuijk’ verwijst naar dit deel van Noordoost-Brabant, Maasheggen naar het natuurgebied (Unesco-erfgoed), Maasbroek verwijst naar de ‘drassige grond’ tussen de Maas en de Peel.

‘Samen onderweg naar een nieuwe gemeente’

Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis willen per 1 januari 2022 een nieuwe gemeente vormen van zo’n 65.000 inwoners. Die is volgens hen nodig, omdat er steeds meer taken op het bordje van gemeenten komen.

Via samenonderwegnaareennieuwegemeente.nl kan anoniem gestemd worden. 55.679 mensen uit de drie gemeenten zijn stemgerechtigd. Burgers die het moeilijk vinden via internet te stemmen of geen computer hebben, kunnen op openingstijden terecht in de drie gemeentehuizen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland