Volledig scherm
De uitslaande brand ontstond bij een pand aan de Maasdijk in Ravenstein. © Marco van den Broek/Marco Fotografie

Grote uitslaande brand bij Café-Zaal D'n Dijk aan Maasdijk in Ravenstein

RAVENSTEIN - Bij Café-Zaal D'n Dijk aan de Maasdijk in Ravenstein is in de nacht van donderdag op vrijdag een grote, uitslaande brand uitgebroken. De oorzaak is nog onbekend. Volgens een woordvoerder van de brandweer heeft één persoon last van ademhalingsproblemen.

De brand brak even voor 03.00 uur in de nacht uit. Het vuur greep snel om zich heen waardoor de brand werd opgeschaald naar zeer groot en er korpsen uit de hele regio, onder meer Lith, Nistelrode en Veghel werden opgeroepen.

Brandweer
Naast de brandweerkorpsen en watertransport kwam er ook een ambulance en politie ter plaatse. Het is nog onbekend waardoor de brand is uitgebroken. De brandweer zou rond 07.15 uur nog op zoek zijn naar personen die bij het pand ingeschreven stonden en mogelijk ook aanwezig waren tijdens de brand.

De brandweer is vermoedelijk nog de hele ochtend bezig met blussen. Wel werd rond 06.00 uur de brand afgeschaald naar minder eenheden.

Monument
Het café D'n Dijk zit in een monumentaal gebouw dat uit ongeveer 1880 komt. Het pand zou momenteel te koop staan voor overname en zou naast het cafégedeelte ook een woon- en slaapgedeelte hebben.

Maasland