Hanny Verdijk in haar bekraste auto.
Volledig scherm
PREMIUM
Hanny Verdijk in haar bekraste auto. © Ed van Alem

Hanny's auto werd tot twee keer toe bekrast in Boxmeer: ‘Wie doet toch zoiets?’

BOXMEER - In de Boxmeerse wijk Maasbroeksche Blokken loopt een ‘autokrasser’ rond. Eind vorige week zijn weer auto’s bekrast. Buurtbewoners voelen zich machteloos. ,,Wie doet toch zoiets?’’  

Het zou zomaar de titel kunnen zijn van een spannende rolprent, Boxmeer en het raadsel rond de mysterieuze autokrasser. Alleen is dit geen film, maar bittere werkelijkheid. Met een hevig geschrokken buurtbewoner Hanny Verdijk - ongewild - in een hoofdrol. 

2000 euro schade

De grijze Peugeot van de 62-jarige Boxmeerse is eind vorige week, voor de tweede keer, bekrast. Een handvol krassen op het portier aan de bijrijderskant en op de achterklep zijn de stille getuigen. De schade: bijna tweeduizend euro.

Ook een blauwe Fiat is sinds de nacht van donderdag op vrijdag flinke krassen rijker op de deur aan de kant van de bestuurder. Deze auto stond naast die van Verdijk op de openbare parkeerplaats aan de Boterbloem in de wijk Maasbroeksche Blokken. 

De Fiat en de Peugeot zijn niet de eerste auto’s die hier - moedwillig - ernstig beschadigd zijn. Mensen op Facebook spreken van ‘een klote streek’ en van ‘achterlijke malloten'.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland