Volledig scherm
Maart dit jaar: het fietspad in de Heeswijksestraat, dat uitkomt op de Gildekamp (voorgrond), wordt afgesloten. © Ed van Alem

Hek op fietspad Cuijk volgend jaar weg, plateau moet het er veiliger maken

CUIJK - Het hek dwars over een fietspad in Cuijk heeft zijn langste tijd gehad. Volgend jaar gaat het fietspad ter hoogte van de Gildekamp weer open. Dan is het ter plaatse, belooft de gemeente, ook veiliger voor fietsers, wandelaars en automobilisten. 

Het hek op het fietspad in de Heeswijksestraat staat er sinds medio maart, aanvankelijk als proef. De situatie was er, aldus de gemeente, te gevaarlijk geworden. Politie en omliggende bedrijven hadden Cuijk erop gewezen.

Tijd voor actie

De voltallige gemeenteraad van Cuijk schaarde zich maandagavond achter een motie van Algemeen Belang Cuijk (ABC). Die spoorde de eigen ABC-wethouder Gerard Stoffels van Verkeer aan de situatie snel verkeersveilig te maken. Zodat, aldus fractieleider Helma Pluk, veilig gebruik van het fietspad in de Heeswijksestraat volgend jaar weer mogelijk is. Ook de andere raadsfracties vinden het nu de hoogste tijd voor actie. 

Plateau

Stoffels erkent dat het allemaal langer duurt dan gedacht. De wethouder zegt dat de werkgroep 'fietsknelpunten’ bijna klaar is en er nu snel maatregelen komen bij de Gildekamp, al is er nu nog geen geld voor. ,,Mogelijk komt hier een plateau in de weg. Ook de schuine oversteek voor fietsers even verderop wordt aangepakt. Je kunt het beter in één keer goed doen.’’ 

Over de Heeswijksestraat rijden veel fietsers tussen het centrum van Cuijk met zijn NS-station, en Heeswijkse Kampen, Cuijks grootste wijk met bijna zevenduizend inwoners.  

Ernstige ongelukken

Fietsers uit de Heeswijksestraat kregen tot half maart voorrang op het doorgaande verkeer op de Gildekamp, de straat waaraan de brandweerkazerne ligt. Tot ernstige ongelukken is het hier, voor zover bekend, nog niet gekomen.        

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland