Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Arjan Gotink

‘Helmplicht voor fietser op politieke agenda’

Verplicht een helm op de (elektrische) fiets of snorfiets? Het zou opnieuw op de politieke agenda van Den Haag moeten, vindt de Brabantse provinciebestuurder Christophe van der Maat. Het is een reactie op onderzoekscijfers die deze week verschenen.

5 reacties

 • Len van Straten

  1 maand geleden
  vd Maat moet eens leren dat mensen ook zelf kunnen denken en verantwoording nemen. Om alles met regeltjes in te dekken gaat niet. Belachelijk dat hij denkt uit te moeten maken of ik wel of niet een helm op zet, met alle respect voor mensen die dit wel doen.
 • tinus aardsen

  1 maand geleden
  @ Johann Janssen, waar zie jij die dan? je bedoelt die aso autobestuurders die altijd rondscheuren en overal lak aan hebben? hoor jij zeker ook bij!
 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  goed bezig zeker nu er zoveel roekeloze aso fietsers rondscheuren, die overal lak aan hebben.
 • tinus aardsen

  1 maand geleden
  Als die provinciebestuurder zo graag een helm wil dan zet hij die lekker zelf op, ik wil er geen. Ik val nooit met de fiets, let altijd op. Je kan ook een hartaanval krijgen op de fiets, daar helpt die helm echt niet bij, verzin niet zo van die domme dingen, waar niemand op zit te wachten. Mensen zijn zelf verantwoordelijk, dus moet je ze nog niet van alles op gaan leggen, we hebben al VEEL TEVEEL regeltjes in dit land!!
 • Tom Hond

  1 maand geleden
  Waarom niet een verplichte airbag voor elk voertuig dus ook voor de fiets,snorfiets,skelter,rolschaatsen,skateboard.Maar goed als er geen mens meer dood mag gaan waarom niet de hele wereld redden,gewoon voetgangers verplichte met een airbag en helm.
 1. Oude dienstmaten na precies 50 jaar samen terug op Generaal de Bonskazerne: ‘Janssen’, achter de wacht!’
  PREMIUM
  SERIE EINDE DIENSTPLICHT | video
  8

  Oude dienstma­ten na precies 50 jaar samen terug op Generaal de Bonskazer­ne: ‘Janssen’, achter de wacht!’

  Deze zomer is het 25 jaar geleden dat de opkomstplicht voor dienstplichtigen in Nederland werd opgeschort. Bij 17-jarige jongens en meisjes ploft vandaag de dag nog wel de brief van inschrijving op de deurmat, maar zij hoeven niet meer op te komen voor militaire training. Dat was vroeger wel anders. De Gelderlander blikt in deze serie wekelijks terug op die bijzondere tijd.

Maasland