Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van de 70-jarige herdenking van operatie Market Garden in 2014 in Veghel. FOTO JEROEN APPELS / VAN ASSENDELFT © FR076 Van Assendelft Fotografie

Herdenkers Market Garden willen niet samen, dus nu zijn er twee colonnes

SCHIJNDEL - Verwarrend is het wel. Is de ene herdenkingscolonne, ter gelegenheid van 75 jaar Market Garden, net voorbij; komt er in dezelfde week nog een andere aanzetten. Twee enorme groepen met legervoertuigen trekken binnenkort gescheiden door Brabant. Reden: de organiserende clubs konden het onderling niet eens worden.

Of het niet een beetje raar is om te twisten over een herdenking, 75 jaar nadat de geallieerden hun leven gaven voor onze vrijheid? Of dit niet juist iets is dat je eensgezind moet doen? Henk Boons van Operatie Market Garden 2019 reageert wat afgemeten op die vragen. ,,Tja, daar kunnen wij ook niks aan doen. We hebben verschillende keren aangeboden om samen te werken, maar dat hebben ze categorisch geweigerd.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Harddrugs en chemicaliën gevonden in Berghem bij tweede fase van Operatie Alfa
    VIDEO

    Harddrugs en chemica­liën gevonden in Berghem bij tweede fase van Operatie Alfa

    BERGHEM - De politie heeft maandag in het kader van operatie Alfa harddrugs, chemicaliën en een grote hoeveelheid chemisch afval gevonden bij het doorzoeken van twee panden in Berghem. De politie houdt bewust in het midden in welk pand de chemicaliën precies zijn gevonden. Een pand, aan de Koolzaadweg, zou de woning van zijn topcrimineel Martien R.. Het andere pand betreft een transportbedrijf aan de Spaanderstraat. De politie gaf aan het vermoeden te hebben dat er naast drugs ook vuurwapens en geld lagen in de panden. Er zijn maandag geen arrestaties verricht.

Maasland