Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van de 70-jarige herdenking van operatie Market Garden in 2014 in Veghel. FOTO JEROEN APPELS / VAN ASSENDELFT © FR076 Van Assendelft Fotografie

Herdenkers Market Garden willen niet samen, dus nu zijn er twee colonnes

SCHIJNDEL - Verwarrend is het wel. Is de ene herdenkingscolonne, ter gelegenheid van 75 jaar Market Garden, net voorbij; komt er in dezelfde week nog een andere aanzetten. Twee enorme groepen met legervoertuigen trekken binnenkort gescheiden door Brabant. Reden: de organiserende clubs konden het onderling niet eens worden.

Of het niet een beetje raar is om te twisten over een herdenking, 75 jaar nadat de geallieerden hun leven gaven voor onze vrijheid? Of dit niet juist iets is dat je eensgezind moet doen? Henk Boons van Operatie Market Garden 2019 reageert wat afgemeten op die vragen. ,,Tja, daar kunnen wij ook niks aan doen. We hebben verschillende keren aangeboden om samen te werken, maar dat hebben ze categorisch geweigerd.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland