Herindeling in de regio staat niet voor het eerst op de politieke agenda. In 1988 was er voor het provinciehuis in Den Bosch fel protest tegen onder meer een samengaan van Haps met Cuijk.
Volledig scherm
Herindeling in de regio staat niet voor het eerst op de politieke agenda. In 1988 was er voor het provinciehuis in Den Bosch fel protest tegen onder meer een samengaan van Haps met Cuijk. © Ed van Alem

Herindelingsplan Land van Cuijk kan prullenbak in

LAND VAN CUIJK - Door de gemeentelijke herindeling in het Land van Cuijk kan een grote streep. Het was de bedoeling dat de gemeenten Grave, Boxmeer, Cuijk, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis woensdagavond 'ja' zouden zeggen tegen een fusie per 2023. Door de kleine gemeenten Mill en Sint Hubert en Grave gaat het plan niet door.

 1. Stenenhandel Litjens kan verder, met dank aan Litjens
  PREMIUM
  5

  Stenenhan­del Litjens kan verder, met dank aan Litjens

  GRAVE - De stapels stenen die illegaal aan de Graafschedijk in Escharen staan, kunnen worden opgeruimd. Het bedrijf van eigenaar en tevens raadslid Ben Litjens krijgt daarvoor in ruil extra ruimte voor aan de achterkant van het bestaande perceel. De gemeenteraad stemde dinsdagavond voor een dergelijke constructie. Ben Litjens kan verder met zijn bedrijf. Met dank aan: Ben Litjens. Zijn stem over zijn eigen bedrijf was doorslaggevend.
 1. Stoel-to-go bij je hapje en drankje in Winterswijk
  Play

  Stoel-to-go bij je hapje en drankje in Winters­wijk

 2. Stil protest tegen de gesloten terrassen
  Play

  Stil protest tegen de gesloten terrassen

Maasland