Volledig scherm
PREMIUM
Danny Vera (l) en Mercy John. © .

Hoe Veghelaar John Verhoeven Top 2000-geschiedenis schreef met Roller Coaster

VEGHEL - De meeste ogen zijn misschien gericht op Danny Vera. Maar de basis voor megahit ‘Roller Coaster’ werd toch echt gelegd met de gitaar van singer-songwriter John Verhoeven uit Veghel. Samen scoren ze de hoogste binnenkomer in de geschiedenis van de Top 2000. ,,Nog boven Stairway to Heaven! Het is echt absurd.”

Natuurlijk wist hij dat het een goed liedje was. En natuurlijk zou er massaal op gestemd worden. Maar de vierde plek? Zelfs een paar dagen na de bekendmaking kan John Verhoeven het nog amper geloven. ,,De telefoon bleef maar rinkelen zaterdagavond”, zegt hij. ,,Ik had geen idee dat de top 10 al bekend zou worden, dus ik dacht eerst nog dat het persoonlijke lijstjes waren. Dat vrienden lieten weten dat ze op ons hadden gestemd. Maar het was dus de échte lijst. We staan gewoon boven Led Zeppelin!”

En dan te bedenken dat de muzikant in eerste instantie bescheiden verwachtingen had van zijn eigen schrijfwerk. Zenuwachtig stapte Verhoeven - artiestennaam Mercy John - in het voorjaar van 2018 in de auto naar Middelburg, om bij Danny Vera thuis wat te schrijven. Om niet met lege handen aan te komen, had hij wat kleine dingen voorbereid. Wat notities met flarden van liedjes en opnames van tokkeltjes die misschien in een nummer verwerkt konden worden. Danny 1 tot en met 5, had hij ze genummerd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland