Een poster die rondgaat in de horeca uit protest tegen heropening van de winkels terwijl de horeca voorlopig nog dicht moet blijven.
Volledig scherm
PREMIUM
Een poster die rondgaat in de horeca uit protest tegen heropening van de winkels terwijl de horeca voorlopig nog dicht moet blijven. © DG

Horeca in de regio gaat uit protest massaal open, gemeente gaat niet ingrijpen

LAND VAN CUIJK - De horeca in Land van Cuijk gaat zaterdag massaal open. Het is een actie tegen het besluit van het kabinet dat winkels wel en horecagelegenheden nog niet open mogen. De gemeente Land van Cuijk heeft, zo zegt Koninklijke Horeca Nederland Land van Cuijk, al aangegeven die dag niet op te zullen treden. De gemeente laat zelf weten de persconferentie van premier Rutte van vrijdagavond af te wachten voordat een definitief standpunt wordt ingenomen.

35 reacties

 • theo jansen

  3 dagen geleden
  Eindelijk: opstand of burgerlijke ongehoorzaamheid.Het politiek sadisme van de witjassen die hun personeelsprobleem oo de horeca afwenteken moet afgelopen zijn.
 • Willem Zuidersteen

  3 dagen geleden
  @Marcel ivermectine in de hoeveelheden die wappies voorschrijven is hartstikke dodelijk. En de rest van je verhaal klopt ook al niet.
 • Mattie Veld

  3 dagen geleden
  Meneer Jan Bergmans demonstraties moeten altijd aangemeld worden, dat staat gewoon in de gemeenteverordeningen, volgens mij zit je in de knoop met vergunningen.
 • Japie lamers

  3 dagen geleden
  Zaak open? Dan meteen hun overheidssteun intrekken!
 • Kenneth Tharmaratnam

  4 dagen geleden
  En eigenlijk is het misschien ook helemaal niet zo gek om, zoals Marcel Rijkers en velen met hem pleiten, alles maar gewoon open te gooien, nergens bij evenementen, winkels en horeca beperkingen (dus ook geen 2G/3G/2G+) op te leggen, maar gewoon bij ziekenhuizen gewoon enkel coronazorg verlenen aan gevaccineerden, dan ontlasten we natuurlijk ook de zorg, is het nog veel beter te handhaven en is het gewoon het eigen risico van eenieder om geen vaccinatie willen.

Maasland