Volledig scherm
Big 5566. Een meisje. foto: Ed van Alem

Idee: koop je eigen big 5566

BEERS - Dat je een varken koopt, naar de stal gaat, je code intikt, en dat een led-lampje je big dan in de schijnwerpers zet. Dat zou zomaar eens kunnen gebeuren. En misschien wel in Beers.

Varkenshouder Gerbert Oosterlaken vindt het idee namelijk 'een hele leuke'. Het komt van Hans de Haan, Senior Consultant Markt en Ketens van ZLTO. Hij verzon het 'ter plekke', op een symposium bij de opening van Oosterlakens nieuwe stal.

Die stal in Beers heet Sanitas Hotel. Hij is ruimer en met meer daglicht dan in oudere stallen. Er komt ook een varkenstoilet en zeugen liggen 'vrij' bij de biggen, dus niet meer in een stalen kooi. De eerste varkens lopen er waarschijnlijk vanaf begin mei.

Zoals bij big 5566: deze krant beschrijft het leven van dat willekeurig gekozen varken van Oosterlaken van geboorte tot slacht. Big 5566 is nu ongeveer twee maanden, weegt 19 kilo en gaat in juli naar de slacht. Sommige volgers bieden spontaan op potentiële speklappen en karbonades.

Lees het blog over big 5566

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland