Volledig scherm
Iedje Heere wordt de nieuwe rector van het Merletcollege. © Nico van Ast

Iedje Heere keert als rector terug op Merletcollege

CUIJK - Iedje Heere wordt de nieuwe rector van het Merletcollege. Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO), waartoe het Merletcollege behoort, heeft de benoeming van de 53-jarige Heere vandaag bekendgemaakt.

Heere is de opvolger van Paul Metzemaekers, die afgelopen zomer vertrok naar een scholengroep in Helmond. Het Merletcollege heeft locaties in Cuijk, Grave en Mill.

Docent muziek

De Cuijkse Heere is nu nog rector van College Den Hulster in Venlo. Heere begint op 1 februari van het nieuwe jaar aan haar nieuwe baan in Cuijk. Tot die tijd neemt de Cuijkse locatiedirecteur Veronique Rose waar als rector.

Heere begon haar loopbaan in het onderwijs in 1990 als docent muziek en culturele kunstzinnige vorming op onder meer het Merletcollege. Van 2005 tot en met 2009 was zij teamleider onderbouw op de locatie van het Merlet in Grave. 

Tien jaar geleden stapte ze over naar scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard als directeur havo/vwo. Sinds 2014 is Heere rector (campusdirecteur) van de scholengemeenschap Den Hulster in Venlo. 

Conservatorium

Heere heeft gestudeerd aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. In 2008 slaagde ze, meldt OMO, cum laude voor de Master of Management in Education aan TiasNimbas Business School in Tilburg. Naast haar schoolwerk heeft de inwoner van Cuijk verschillende opleidingen gevolgd in leiderschap en strategisch management. Ook werkt ze voor de VO-raad, de vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs. Dat doet ze als zogeheten peer-begeleider voor het leernetwerk Voortgezet Leren van negen middelbare scholen in Zuid- en Midden-Nederland. 

Maasland