Volledig scherm
Alcoholcontrole. © ANP

In Cuijk mag je 'met alcohol op' achter het stuur

CUIJK - Hoe voelt het om met een slok op achter het stuur te zitten? Dat kan men op 21 september ervaren. Niet dat de bestuurders voordat ze in de auto stappen eerst een paar glazen van een of andere alcoholische versnapering moeten nuttigen. Tijdens de actiedag Niet VERKEERd kan dat met virtual reality wel.

Tijdens de actiedag op de parkeerplaats van de Sportlaan in Cuijk zijn er tal van activiteiten die met verkeersveiligheid te maken hebben. Zo kan ervaren worden hoe gevaarlijk het is om te appen achter het stuur en is te zien hoe de afstand is die een remmende auto aflegt tijdens een remwegdemonstratie van VVN.

De mogelijkheid bestaat om het zicht en het gehoor te laten testen en er kan een stukje in een politieauto worden meegereden.

De dag wordt door de vijf gemeenten in het Land van Cuijk georganiseerd in het kader van Brabant gaat voor NUL verkeersdoden. Aanvang 14.00 uur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland