Volledig scherm
Richard Komen uit Alkmaar in de grote zaal bovenin het complex in Katwijk waar hij een parenclub had willen vestigen. © Ed van Alem

Initiatiefnemer parenclub eist 3 ton van Cuijk

CUIJK - Richard Komen, die in Katwijk een parenclub wilde beginnen maar daar geen toestemming van de gemeente Cuijk voor kreeg, gaat een schadevergoeding van tegen de 3 ton van de gemeente eisen. 

Volgens Komen is hij ten onrechte door de gemeente in een kwaad daglicht gesteld toen hij een vergunning aanvroeg voor de seksclub die hij niet kreeg.

Gesterkt

Hij voelt zich gesterkt door een uitspraak vandaag van de Raad van State die hem op alle fronten in het gelijk stelt.

Burgemeester Hillenaar stelde dat Komen de vergunning zou kunnen misbruiken  voor het plegen van strafbare feiten. Er zou zelfs 'een ernstig gevaar' daarvoor bestaan.  Het in bezit hebben van een luchtdrukpistool dat Komen zelf bij de politie had  ingeleverd en een geweldsincident waarvoor hij nooit werd veroordeeld vormden de bewijzen.

De bestuursrechter in Den Bosch stelde Cuijk nog in het gelijk, de Raad van State - de hoogste bestuursrechter - schaart zich compleet achter Komen. Dat wil niet zeggen dat de parenclub in Katwijk er komt. Het pand dat hij wilde kopen, is inmiddels al in andere handen.

Imago

Komen spreekt desondanks van 'gerechtigheid'.  Maar zegt hij, hij heeft wel imagoschade geleden. Projecten die hij naderhand wilde opstarten, liepen spaak. ,,Als ze mijn naam googelden. kwamen ze de woorden vuurwapen en mishandeling tegen.’’

Dat de Raad van State 'zo overweldigend' zou afrekenen met de gemeente en de bestuursrechter zag Komen niet aankomen. Het sterkt hem in de gedachte om de  schadevergoeding te eisen. ,,Ik ga de top of the bill van de advocatuur inschakelen.’’

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland