Inval bij drugslab in Milsbeek, vier leden Nijmeegse drugsbende aangehouden

videoMILSBEEK/ NIJMEGEN - De recherche heeft dinsdagmiddag een drugslab ontmanteld op het bedrijventerrein Ovenberg in het Limburgse Milsbeek. Daarbij werd een verdachte aangehouden. Op zes andere plekken in de regio, waaronder Camping Eldorado in Plasmolen, werden ook huiszoekingen gedaan. Daarbij zijn nog eens drie verdachten aangehouden.

Het gaat om mannen van 47, 32, 45 en 54 jaar oud en afkomstig uit Milsbeek, Nijmegen, Malden en Lent. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het vervaardigen van synthetische drugs in het Milsbeekse drugslab. Het onderzoeksteam heeft dinsdagmiddag nog de handen vol aan alles wat in beslag is genomen.

Bij de doorzoeking in Milsbeek werd een compleet ingericht drugslab aangetroffen. Op de andere plekken werd gezocht naar ondersteunend bewijs en relevante informatie. 

Campingeigenaar Sjors Winkelmolen is flink geschrokken. ,,We zullen ernaar handelen. Dit zijn niet de gasten die wij op onze camping willen hebben.’’ 

Synthetische drugs

De inval is een uitvloeisel van de vondst in augustus van een flinke hoeveelheid chemicaliën in een pand in Nijmegen. Daar stonden ongeveer 50 jerrycans met een gevaarlijke vloeistof waarvan bekend is dat die ook gebruikt worden bij het maken van synthetische drugs. Er werden toen twee verdachten aangehouden. 

Een team van rechercheurs van de politie-eenheid Oost-Nederland heeft vanaf die tijd uitvoerig onderzoek gedaan om de betrokkenen te achterhalen en het netwerk in beeld te krijgen. 

Volledig scherm
De inval in het pand in Milsbeek. © Waldie Rutten / RonVMedia
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland