Volledig scherm
De jeugdraad van Mill in actie op de Markt. © Marcel van den Elzen

Jeugdraad Mill helpt zieke Siem

MILL - De jeugdgemeenteraad van Mill en Sint Hubert heeft zaterdagochtend op de Markt in Mill in korte tijd ruim 250 euro opgehaald voor meer medisch onderzoek in de strijd tegen energiestofwisselingsziekten. 

Dat deden de leden - de gemeente telt vijf scholen en elke school heeft twee vertegenwoordigers - door boeken te verkopen die ze voor kerst zelf op scholen hadden ingezameld. De boekenoogst telde vele honderden boeken, voor jong en oud. Uitgestald op drie biertafels en in kratten onder de tafels. In twee uur tijd werd er voor een bedrag van 266,40 euro aan boeken verkocht op de voorlaatste dag van het oude jaar.

Volledig scherm
Tussen de boeken snuffelen voor het goede doel. © Nieck Jan Boschman

De Millse jeugdgemeenteraad zet zich elk jaar voor een goed doel in. Ditmaal was gekozen voor de stichting Energy4All, die helpt zo snel mogelijk een medicijn te vinden tegen deze ziekte. En in het bijzonder voor Team Forza4Siem. 

Siem is Siem Derks uit Wilbertoord, een dorpsgenoot van een van de jeugdraadsleden. Siem heeft ook een stofwisselingsziekte. Ook Antoine Walraven, de burgemeester van Mill, zet zich in, om geld in te zamelen. Eerder dit jaar deed hij dat nog door in Italië tegen bergen omhoog te fietsen.  

Volledig scherm
Siem Derks kreeg op Koningsdag dit jaar, evenals Emma Janssen, nog een oorkonde, omdat ze ondanks hun ziekte met hun ouders en familie toch geld weten op te halen voor meer medisch onderzoek naar de ziekte die ze hebben. © Ed van Alem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland