Volledig scherm
© ANP

Justitie in beroep tegen vrijspraak doodrijden Camille Haans

GRAVE - Het openbaar ministerie (OM) in Den Bosch gaat in beroep tegen het vonnis dat een 28-jarige Gravenaar opgelegd kreeg.

De man stond terecht voor onder meer het onder invloed van harddrugs doodrijden van de 15-jarige Camille Haans in Grave.

Vrijgesproken
De 28-jarige werd twee weken geleden door de rechtbank in Den Bosch vrijgesproken van dood door schuld. Hij reed in maart vorig jaar met een te hoge snelheid en onder invloed van speed en ghb op de Elftweg in Grave Camille Haans dood. Zij stak op dat moment met haar fiets de weg over op een plek waar dat niet mag.

Afkicken
De man werd veroordeeld voor roekeloos rijden. Krijtenburg tekende vrijdagmiddag beroep aan tegen de uitspraak van de rechtbank. Die oordeelde dat de man moet afkicken van zijn ernstige verslavingen – minimaal een jaar in een beveiligde kliniek – en drie jaar geen auto mag besturen.

Ouders
Connie van den Broek en Frank Haans, de ouders van het overleden meisje, laten weten blij te zijn met het besluit van justitie. Zij zijn van mening dat het drugsgebruik van de man en de roekeloze rijstijl in grote mate bijgedragen hebben aan het ongeluk.

Maasland