Onder toeziend oog van locatiemanager Wynand Groenewegen wordt de laatste meters kabel gelegd.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder toeziend oog van locatiemanager Wynand Groenewegen wordt de laatste meters kabel gelegd. © Ed van Alem

Kabel van 150.000 volt moet stroomnetwerk update geven voor zonnepanelen en windmolens

BOXMEER - Te weinig capaciteit op het net voor stroom die vanuit zonnepanelen of windmolens wordt aangeleverd. Het speelt overal. Maar er komt een oplossing. Daarom wordt er nu een ‘kabeltje’ getrokken van het nieuwe hoogspanningsstation in Boxmeer naar het station in Haps. Maar wat komt daar allemaal bij kijken? Projectleider Marco Wolfs van beheerder Tennet geeft uitleg.

8 reacties

 • Johann Janssen

  3 maanden geleden
  als die panelen maar op daken worden geplaatst en niet grondgebonden. grond, dat nodig is voor woningbouw of voeselproductie.
 • Jan Willems

  3 maanden geleden
  Hr. Zomers! Windmolens en zonnepanelen is niet wedden op EEN paard, maar op TWEE! Hoe dan ook; als de aarde is leeg gemolken van olie en gas, wat dan???
 • J. Zomers

  3 maanden geleden
  R. Boom we moeten eerlijk zijn, de bedoeling van windmolens en zonnepanelen is dat ze de opwarming tot stilstand brengen zo mogelijk dit laten dalen. Echter de hitte afkomstig van zonnepanelen (60 tot 80 graden) op daken maar vooral in zonneweiden slaat neer op de aardbodem zodat we in de zomer vaker temperaturen boven de 40C zullen krijgen.
 • M v.d. Boom

  3 maanden geleden
  jeetje , het azijnpissen is weer begonnen. En dan ook nog onwaarheden. Panelen die 80 graden worden ? Ja hoor , bij extreem veel zon kan dat gebeuren. Vliegen ze dan in brand ? Nee, alleen als je het hebt laten aanleggen door een beunhaas. En dan saldering, je mag na 2030 nog steeds terugleveren, maar je krijgt er misschien niks meer voor terug. Dat scheelt alleen voor mensen met veel panelen. Ikzelf heb bijna 30 panelen, dat scheelt me straks 110 euro per jaar minder. Pocket-money !!!
 • J. Zomers

  3 maanden geleden
  @Marco - zonnepanelen op daken daar komen we van terug. De donkerkleurige zonnepanelen worden in de zomerzon 80 graden... de brandweer constateert dat door oververhitting daken in brand vliegen - dat is erger dan saldering. Dit is rampzalig.

Maasland