Volledig scherm
Fitland in Mill. foto Fitland

Kippenvelgevoel in sauna door wappertechniek

MILL - Welke Nederlandse of Belgische saunameester is de beste opgieter? Anders gezegd: welke saunameester is de beste in het geven van een kippenvelgevoel aan een saunabezoeker? Die vraag staat centraal tijdens het open Nederlands kampioenschap saunameesterschap, waarvan twee voorronden op 7 en 24 maart in het Millse Fitland worden gehouden.

Voor de vierde keer organiseert de Vereniging van Saunameesters (VvN) het NK, voor het eerst in Mill. Hoe je dat ultieme kippenvelgevoel in de stoomcabine geeft? "Door op een snelle manier in een sauna een stoomstoot op te wekken, een stoomstoot die je kunt zien, ruiken en voelen", legt Gerhard ten Hove van de VvN uit. "Daarbij hoort natuurlijk de wappertechniek met een handdoek. De show daarbij is ook belangrijk."

Een jury en een publieksjury, die gezellig in de sauna aanschuiven, beoordelen de ruim veertig deelnemers in Mill. 11 mei is de NK-finale in Amsterdam.

Video over sauna-kampioenschappen:

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland