Volledig scherm
De vrijmarkt in het centrum van Cuijk. Archieffoto © Theo Peeters

Koningsdag in het Land van Cuijk: volop kinderspelen

dit is er allemaal te doenBOXMEER / GENNEP - Koningsdag in het Land van Cuijk: dat betekent vooral veel spelletjes voor kinderen, optochten met versierde fietsen en kindervrijmarkten. Jongeren en volwassenen kunnen voor een Koningsfeest met name terecht in Boxmeer. Maar ook Nijmegen is een grote trekker voor de regio, met allerlei optredens en feesten. Een greep uit de festiviteiten.

Sint Anthonis
De organisatie van de festiviteiten rondom Koningsdag in Sint Anthonis en Ledeacker is dit jaar geheel vernieuwd. Op de Brink presenteren ze van 13.00 tot 17.00 uur een vol programma, met onder meer een kindervrijmarkt, optredens van clown Ronnie Ballonnie en dansgroep TIOS, demonstraties van de vrijwillige brandweer, een stormbaan, een wedstrijdje bierkrat hangen, muziek en een loterij.

Mill
Het feest start om 9.45 uur bij Myllesweerd met muziekvereniging St. Willibrord. Burgemeester Walraven reikt hier de jeugdlintjes uit. Vanaf 11.00 uur gaat het verder in het Aldendrielpark met springkussens en diverse andere spellen voor kinderen.
’s Avonds is er, zoals elke laatste zaterdag van de maand, bluesmuziek in café Royal aan de Kerkstraat. Vanaf 22.00 uur is daar een gratis optreden van Blues Treat.

Cuijk
In de wijk de Valuwe zijn er van 10.00 tot 17.00 uur diverse activiteiten op het plein, zoals een rommelmarkt, braderie, oud-Hollandse spelletjes en een rodeo-stier. Dj Black Jack zorgt voor de muziek.

Boxmeer
Op het Raadhuisplein barst het feest al vrijdagavond los: vanaf 20.00 uur zijn er optredens van Sjieke Bazen en dj Brambl. Koningsdag begint om 12.00 uur met de Boxmeerse harmonie. Vanaf 14.00 uur gaat de NOAH Coverband los, met ‘100 procent feest en gezelligheid’. Dat gaat door tot in de late uurtjes. Bij de Baronie is van 11.00 tot 17.00 uur een Koningsdagfeestje met spel en plezier voor de allerkleinsten.

Gennep
Brasserie ’t Geveltje in Gennep presenteert vanaf 14.00 uur Dance Little Sister en dj’s Hans & Hans. In de feesttent op het terrein bij SV Milsbeek gaat het dak eraf met optredens van DJ Nick en de coverband This is Beethoven. Roepaen in Ottersum brengt vrijdagavond Undercover Sessions: Foo Fighters. Artiesten uit veelal bekende bands brengen in een speciaal samengestelde muziekformatie een ode aan de band van Dave Grohl.

Jong NL Gennep is druk met schminken op Sportpark de Heijkuul aan de Langeweg in Gennep waar vanaf 11.00 uur ook weer diverse leuke kinderspelletjes te doen zijn.

Heijen
Bij D’n Toomp in Heijen is het om 13.15 uur verzamelen voor de optocht met versierde fietsen, steppen en skelters. Om 14.00 uur kun je bij hetzelfde gemeenschapshuis onder meer zaklopen, blikgooien, spekhappen, krijten, skelteren en spijkerbroekhangen. Om het feest compleet te maken is er ook nog een kinderrommelmarkt.

Volledig scherm
Koningsdag op het Faberplein in Nijmegen. © Paul Rapp

Sint Hubert
Sportpark Het Breexsel is de nieuwe locatie van Koningsdag in Sint Hubert. Tussen 13.30 en 16.00 uur zijn er spelletjes voor kinderen van de basisschool en brugklassers. Wie het mooist uitgedost naar het feest komt, wint een prijs. Dat is gekozen als alternatief voor de tocht met versierde fietsen; die is verleden tijd. 

Grave
Na het defilé bij het gemeentehuis gaat Harmonie Stad Grave in optocht door de binnenstad, samen met de kinderen op hun versierde fietsen. De optocht vertrekt om 10.45 uur aan de St. Henricusweg. In de binnenstad wordt vanaf 12.00 uur de Oranje Kindermarkt gehouden. Kinderen die zich hebben opgegeven, krijgen een plekje toegewezen.

Nijmegen
Het programma van Koningsnacht en Koningsdag in Nijmegen biedt volop mogelijkheden voor bruisende feesten voor jong en oud. Een overzicht van de belangrijkste evenementen en activiteiten op vrijdag en zaterdag.

Als opwarmer voor Koningsdag zijn er vrijdagavond diverse (betaalde) feesten. Op het Koningsplein (waar anders…) spelen de Stringkings en de Kings of Pop (met enkele leden van Navarone). Op het Faberplein is het feest Maximariënburg (met onder meer de Loco Loco Discoshow). Ook op Koningsdag klinken op deze pleinen live-muziek. Dat geldt ook voor het Hunnerpark waar zaterdag Oranjepop wordt gehouden (met onder anderen Thomas Azier en Johan). Het Grote Pleinfeest op de Molenstraat heeft een line-up met onder anderen Yes-R, Jody Bernal en Def Rhymz. Daarnaast zijn er feesten en optredens in diverse cafés en clubs. Het Goffertpark is het decor voor een grote vrijmarkt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland