Volledig scherm
Drukte in het Cuijkse centrum tijdens de Elfkroegetocht van 2013. foto Bert Beelen

Kuukse elfkroegetocht weer niet uitverkocht

CUIJK - De Kuukse elfkroegetocht zal ook dit jaar niet uitverkocht raken. Feestvierders kunnen ook maandag en dinsdag nog gewoon online kaartjes bestellen voor het carnavalsevenement dinsdag in Cuijk. 

Ook dinsdag kunnen bij de kassa van de hoofdingang aan het Louis Jansenplein nog entreebewijzen (stempelkaarten geheten) gekocht worden. 

Een kaartje via internet kopen kost 11 euro, dinsdag een kaartje aan de kassa kopen kost 15 euro. 

Tijdens de Kuukse elfkroegetocht kom je met een stempelkaart langs elf verschillende kroegen. Deelnemers aan de wedstrijd doen dat op rolschaatsen. Het evenement begint 's ochtends om elf minuten over elf. Tot 19.11 uur kun je stempels krijgen. Heb je ze allemaal, wacht je een onderscheiding.  

Ook vorig jaar was de Elfkroegetocht niet uitverkocht. Dat was voor het eerst in vijf jaar, aldus de organisatie. In 2017 kwamen er zo'n 16.000 carnavalsvierders naar het afgezette Cuijkse centrum om feest te vieren. 

Veiligheid

Enkele jaren geleden spraken de gemeente Cuijk, politie en de organisatie af om op carnavalsdinsdag uit veiligheidsoverwegingen maximaal 20.000 man toe te laten tot de enkele straten met veel horeca, die speciaal voor het evenement afgezet worden.

Elfkroegetocht-voorzitter Wout Mulders verwacht dat er ook tijdens de jubileumeditie van het eendaagse evenement (de 33ste) uiteindelijk ongeveer 16.000 man naar het centrum van Cuijk komen. ,,Het weer wordt super, droog en zon. Perfect eigenlijk.’’ 

Kletsnat

Dat er ook deze uitgave minder volk naar Cuijk trekt, heeft volgens Mulders ook met de verregende editie van 2016 te maken. Toen ging er vanwege het kletsnatte weer ook nog veel mis met de automatische verkoop van munten. ,,Daarnaast merken we dat er steeds meer carnavalsverenigingen in de regio voor de dinsdag nog iets organiseren om de mensen in eigen dorp te houden.’’     

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bermen langs 1e en 2e Stichting mogelijk beter met betonsloof

    Bermen langs 1e en 2e Stichting mogelijk beter met betonsloof

    OPLOO - De kans bestaat dat langs de Eerste en de Tweede Stichting in het buitengebied van Oploo de berm wordt versterkt met een betonsloof. Dat is een parallelle rand langs de rijbaan van gewapend beton. De gemeente Sint Anthonis overweegt deze oplossing te kiezen voor de bermversteviging als goedkopere variant. In heel de gemeente worden gevaarlijke bermen met gasbetonstenen verbeterd. Daarvoor is één miljoen euro gereserveerd. Inmiddels is van dat bedrag 665.000 euro verspijkerd.

Maasland