Het Land van Cuijk en de gebieden waar de stikstofuitstoot teruggebracht moet worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Land van Cuijk en de gebieden waar de stikstofuitstoot teruggebracht moet worden. © Marcel Kuster

Land van Cuijk komt met eigen stikstofaanpak: ‘We weten nu wat doormodderen oplevert’

Er moet iets aan de hoeveelheid stikstof die wordt uitgestoten gedaan worden. Het levert deze dagen verhitte discussies op. Over hoe het probleem het beste opgelost kan worden. Geert Verstegen van de Milieuvereniging Land van Cuijk heeft daar een mening over. Net als de wethouders Mark Janssen-Van Gaal en Antoinette Maas van de gemeente Land van Cuijk. 

10 reacties

 • Jan Willems

  1 maand geleden
  Elisabeth. Verstikkend???> Een vakantieganger uit Drenthe gesproken, die hier nooit meer terug keert. Een stinkende walm in gehele buitengebied, aldus hem!
 • Jan Willems

  1 maand geleden
  S. Lenkens: Dat is waar, op e e n uitzondering na. De enige echte landbouwminister, die er eens was: Gerrit Braks, waarschuwde WEL diverse malen.
 • Maarten Berbers

  1 maand geleden
  Nertsen kwekerijen?? Die bestaan al een tijd niet meer.
 • elizabeth. W. M. Klein

  1 maand geleden
  Het is waar in de bebouwde kom, met name Uden, verstikt de lucht. Dat komt doordat alle auto's daar voor de voetgangers stoppen en dan toch de voet op de pedaal laten staan.. Met warm weer draaien daar ook alle airco's op volle toeren.! de lucht in het buitengebied was wel verstikkend in de buurt van nertskwekerijen... dat wordt nergens vermeld.. fietsend langs autowegen is het beter in Twente dan in Brabant.. help de boeren verantwoord te mesten. niet die dunne stralen! Wel gewoon vermengd
 • S. Lenkens

  1 maand geleden
  ja is eigenlijk toch een gevolg van heeeeel veeeeel jaren (vanaf 1970) CDA die alle vergunningen van mega stallen voor alle dieren goed vond. vooral in Brabant maar ook ion rest van het land. nu hoor je ze niet, zitten heel stil in een hoekje groen.

Maasland