Lex Roolvink keek de dood in de ogen: ‘Ik ben rustiger geworden’

VrijdaginterviewGRAVE - Hij keek de dood in de ogen. Een bloedvergiftiging heeft er flink ingehakt bij Lex Roolvink, burgemeester van Grave. ,,Ik ben met 62 nog veel te jong om te stoppen. Dit is een prachtige baan.’’

Maandag 1 april, en nee dat is geen grap, leken voor Lex Roolvink, nog maar 62, zijn laatste uren geslagen te hebben. De boodschap van de dokter in het ziekenhuis was klip en klaar: als de hoge koorts niet binnen een paar uur zakt, ‘kunnen we helaas niks meer voor u doen’.
  
Roolvink, inmiddels volgestopt met antibiotica, was twee dagen eerder met spoed naar het CWZ ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Diagnose: bloedvergiftiging, plus een longontsteking. ,,Als de koorts niet snel zou dalen, ‘moest ik mijn familie maar bellen’, vertelde de arts nog. Tja, dan weet je genoeg’’, zegt de eerste burger van Grave, bijna een half jaar later in zijn werkkamer van het Graafse stadhuis. 

Quote

,Als de koorts niet snel zou dalen, ‘moest ik mijn familie maar bellen’, vertelde de arts nog. Tja, dan weet je genoeg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland