De N271 bij Gennep en Heijen.
Volledig scherm
De N271 bij Gennep en Heijen. © Theo Peeters

Limburg passeert Gennep met plan van aanpak voor vernieuwing van N271

GENNEP/MAASTRICHT - Hoe de provinciale weg N271 langs Gennep en Heijen er in de toekomst komt uit te zien, is nog niet duidelijk.  De inrichting van de weg moet wachten op een Limburgs plan dat de bereikbaarheid en verkeersveiligheid van álle provinciale wegen vastlegt.  Toch heeft de provincie al een plan van aanpak voor de N271 gemaakt. Burgemeester Peter de Koning: ,,Het was wel fijn geweest als we daarbij betrokken waren geweest.’’

12 reacties

 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Ze moeten Gennep ook niet mee laten beslissen want dan moeten ze alle wijzigingen driemaal opnieuw doen !
 • Biker

  5 jaar geleden
  Dat je nadenkt over verkeersveiligheid en de daarvoor noodzakelijke maatregelen neemt is goed. Dat de aanleiding van de maatregelen in dit geval een ongeval is geweest waarbij de omgekomen persoon en te hard reed en aan het app-en was is op z'n minst merkwaardig te noemen. Voor dit ongeval hebben er nooit noemenswaardige ongelukken plaatsgevonden. Nu is er onder het mom van onveilige weg van alles aangepast wat tot op de dag van vandaag doorduurt wat volgens iedereen die hier dagelijks rijd enorm overtrokken/overdreven is. Hoe triest voor de betrokkenen ook maar dit was niet nodig geweest.
 • Oortjes

  5 jaar geleden
  Belachelijk dat het zo lang duurt. Tweebaans 80 km en een paar lantaarnpalen en het hele probleem is voor een paar grijpstuivers opgelost.En niet bellen achter het stuur wil ook wel helpen om tractoren op de rechterbaan tijdig te zien.... 
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Die gedeputerde Geurts is jarenlang wethouder geweest in Brunssum. En we weten wel hoe het erschijnbaar jaren aan toe heeft gegaan in Brunssum. 
 • Gennepseee

  5 jaar geleden
  Maak er 2x2 rijbaan van, 80km, zonder rare fratsen met die tractoren enzo. Die mogen er dan gewoon rijden.En maak direct een rotonde thv de maaskempweg, dat is aantrekkelijk voor winkelend publiek (als ze wat kunnen halen) en voor de ottersummers. Nu rijd je haast een rondje milsbeek om in ottersum te komen, dus pakt men t centrum. 
 1. Overstromingen zoals in Limburg niet te voorkomen, maar schade te beperken: ‘Niets doen is geen optie’

  Overstro­min­gen zoals in Limburg niet te voorkomen, maar schade te beperken: ‘Niets doen is geen optie’

  Je kunt overstromingen zoals in juli 2021 in Zuid-Limburg niet voorkomen, wel de schade en risico’s verkleinen. Dat kan onder meer door niet meer te bouwen in gebieden waar verhoogde kans op overstromingen bestaat, te voorkomen dat de bodem nog verder versteend wordt, een goede crisisbeheersing, en het bewustzijn van de risico’s bij inwoners te vergoten, zodat die weten wat hen te doen staan als het water komt. Dat zijn enkele van de voornaamste adviezen aan provincie en Waterschap Limburg uit een watersysteemanalyse van kennisinstituut Deltares, gepresenteerd tijdens een webinar gisteren.