De allerlaatste raadsvergadering van de gemeente Cuijk in schouwburg.
Volledig scherm
PREMIUM
De allerlaatste raadsvergadering van de gemeente Cuijk in schouwburg. © Ed van Alem

Lintjesregen en andere onderscheidingen voor raadsleden

LAND VAN CUIJK - Lintjesregen. Normaal gesproken is dat de dag voor Koningsdag. Maar in het Land van Cuijk was er de afgelopen week een hoosbui aan lintjes. 

6 reacties

 • Willem Zuidersteen

  1 jaar geleden
  Ik snap Zomers wel hierin. Het is gewoon erg ongelukkig. Alsof anderen in het land niet ook even hun moment wilden vieren in een zaaltje of op een podium. Dat er een raadsvergadering is, dat is tot daar aan toe gezien dat onder werk valt. Een podium versieren en er een evenement van maken is, ook zonder publiek en met 1,5m afstand, niet handig. Maar goed, ik denk dat ze het in de gemeenteraden van deze losse dorpen/gemeenten nóóit meer zullen doen...
 • A.M. Berben

  1 jaar geleden
  @ J. Zomers: Bekijkt u die eerste foto eens goed, dan zult u zien dat iedereen toch echt wel 1,5 meter uit elkaar zat tijdens deze vergadering.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  In 2021 en volgend jaar geen carnaval, geen optocht en ook geen pronkzitting in Brabant... maar deze pronkzitting mag wel.
 • cris Melser

  1 jaar geleden
  Was beleefder geweest als er voor al die mensen die jaren lang zich hebben ingezet als vrijwilligers voor hun Gemeente in het zonnetje werden gezet en een bedankje hadden gekregen voor al hun inzet inplaats die goed betaalde Gemeenteraadleden te behangen met een lintje vrijwilligers krijgen van hun Gemeente stank voor dank onbegrijpelijk dat juist de vrijwilligers vergeten worden door hun Gemeente, Nou Grave bedankt voor niets hoop dat de nieuwe Gemeente Cuijk niet zijn vrijwilligers vergeten.
 • tinus aardsen

  1 jaar geleden
  Ik vind dat brandweermannen/vrouwen, politieagenten, ziekenhuispersoneel,meer een lintje verdienen dan leden van een gemeenteraad, die voor de burger niet eens wat doen, behalve onnodig geld uitgeven, lange sokken aanhebben als er eens iets beslist moet worden, die hebben tottaal geen recht op een lintje! ik gun het die anderen veel meer en meer verdient ook!!
 1. Overstromingen zoals in Limburg niet te voorkomen, maar schade te beperken: ‘Niets doen is geen optie’

  Overstro­min­gen zoals in Limburg niet te voorkomen, maar schade te beperken: ‘Niets doen is geen optie’

  Je kunt overstromingen zoals in juli 2021 in Zuid-Limburg niet voorkomen, wel de schade en risico’s verkleinen. Dat kan onder meer door niet meer te bouwen in gebieden waar verhoogde kans op overstromingen bestaat, te voorkomen dat de bodem nog verder versteend wordt, een goede crisisbeheersing, en het bewustzijn van de risico’s bij inwoners te vergoten, zodat die weten wat hen te doen staan als het water komt. Dat zijn enkele van de voornaamste adviezen aan provincie en Waterschap Limburg uit een watersysteemanalyse van kennisinstituut Deltares, gepresenteerd tijdens een webinar gisteren.