Volledig scherm
Mertzitting in Gennep weer geslaagd met meer als 4.000 bezoekers. Live te zien op de lokale kabel. © Theo Peeters

'Live' uitzending optocht Gennep uren vertraagd door technisch defect

VIDEOGENNEP - Door een technisch defect is de live-uitzending van de carnavalsoptocht in Gennep zondag niet rechtstreeks op televisie te zien geweest. Door een haperende machine kon de lokale omroep de beelden alleen opnemen en pas na afloop op de kabel uitzenden. De Sleuteloverdracht vrijdagavond en de Mèrtzitting zaterdag kwamen wél live op de kabel. 

Volgens Petra van Geemert van Gennep News was zondag een eenvoudig technisch malheur debet aan de tegenvaller. ,,We hebben met de Sleuteloverdracht en de Mèrtzitting prima kunnen zenden. Op zondag moesten we verkassen naar een andere locatie waarvandaan we de beelden rechtstreeks zouden streamen. Het apparaat dat de dagen ervoor prima daarvoor heeft gezorgd, liet ons op dat moment in de steek. Een tegenvaller natuurlijk. Maar we konden er op dat moment niets aan verhelpen. We hebben gedaan wat we wel konden: opnemen en meteen na afloop op de zender brengen.''

Volgens Van Geemert waren de reacties in het Gennepse positief op de uitzendingen. ,,Vooral van ouderen kregen we terug te horen dat ze het heerlijk vonden dat ze het allemaal thuis voor de buis konden beleven. Mooi toch.''

De uitzendingen van Gennep News kwamen tot stand met steun van sponsoren. Zij brachten geld bijeen waarmee de benodigde apparatuur kon worden betaald. 

Op zwart

De televisiezender van Gennep News gaat na de carnavalsuitzendingen weer op zwart. Van Geemert: ,,We gaan zo snel als mogelijk is weer uitzenden. De carnavalsuitzendingen hebben we gemaakt met gehuurde apparatuur. En we hebben ook al zelf wat spullen aangeschaft. Het is nu een kwestie van tijd om het voor elkaar te krijgen. Ik denk dat het eerder een kwestie van weken van van maanden is voordat we zo ver zijn. 

De beelden van de sleuteloverdracht in het stadhuis van Gennep. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bermen langs 1e en 2e Stichting mogelijk beter met betonsloof

    Bermen langs 1e en 2e Stichting mogelijk beter met betonsloof

    OPLOO - De kans bestaat dat langs de Eerste en de Tweede Stichting in het buitengebied van Oploo de berm wordt versterkt met een betonsloof. Dat is een parallelle rand langs de rijbaan van gewapend beton. De gemeente Sint Anthonis overweegt deze oplossing te kiezen voor de bermversteviging als goedkopere variant. In heel de gemeente worden gevaarlijke bermen met gasbetonstenen verbeterd. Daarvoor is één miljoen euro gereserveerd. Inmiddels is van dat bedrag 665.000 euro verspijkerd.

Maasland