Volledig scherm
Het busstation in Grave. archieffoto Theo Peeters © Theo Peeters

Meer bussen in de spits tussen Grave en Nijmegen

GRAVE/NIJMEGEN - Vanaf medio december rijden er op werkdagen tussen Nijmegen en Grave vaker bussen in de zogeheten middagspits, van vier tot half zeven. 

Busbedrijf Arriva past de dienstregeling voor lijn 99 (Nijmegen-Grave-Zeeland-Uden) aan, omdat sprake is van meer reizigers. Arriva deelt deze lijn met de Gelderse vervoerder Breng. 

Per 10 december is voor de bussen in Brabant een nieuwe dienstregeling van kracht. Vanaf die zondag gelden er voor lijn 99 ook wat kleine veranderingen in de vertrektijden.

Buurtbus

De Gelderlander meldde eerder al dat voor buurtbuslijn 238 Grave-Boxmeer veranderingen op stapel staan. Zo valt Vianen, waar amper reizigers instappen, weg uit het rijschema. Ook is vanaf 10 december niet langer het Maasziekenhuis start- en eindhalte, maar het treinstation van Boxmeer. Arriva denkt hiermee meer reizigers een plezier te doen. 
In de Cuijkse wijk Heeswijkse Kampen rijden de buurtbusjes, waar maximaal acht passagiers in kunnen, voortaan langs de Jumbo en deels over de Katwijkseweg waaraan de nieuwe school van het Merletcollege ligt. 

Boxmeer

Lijn 82 (Boxmeer-Sint Anthonis-Stevensbeek-Venray) vervangt vanaf 10 december de huidige lijn 84 op het traject van Boxmeer naar Venray. ,,Dat doen we omdat de aansluitingen op de trein in Boxmeer zo beter worden’’, zegt een woordvoerster. Lijn 82 wordt in Venray gekoppeld aan lijn 81, die doorrijdt naar het treinstation in Venray. 
De huidige lijn 84 wordt ingekort tot het traject Gennep-Boxmeer (station).

Mill

Voor het overige valt het met veranderingen in de dienstregeling in het Land van Cuijk mee, aldus Arriva. Voor de lijnen 90 (Den Bosch-Heesch-Grave), 91 (Uden-Mill-Cuijk) en 92 (Grave-Mill-Cuijk-Gennep) gelden alleen kleine wijzigingen in de vertrektijden. 
Voor de lijn 638 (Grave-Gassel-Beers-Cuijk) vervalt de middagrit. Reizigers kunnen als alternatief, aldus Arriva, buurtbuslijn 238 gebruiken. 
Voor lijn 692 (Wilbertoord-Mill-Sint Anthonis-Boxmeer) verandert er voor reizigers niks. 

Contant geld

Vanaf 1 december kan trouwens in alle Brabantse bussen, ook in de buurtbussen, niet meer contant betaald worden. Vanaf begin deze maand is het na zeven uur 's avonds al niet meer mogelijk om een vervoerbewijs te betalen met contant geld. Hiermee willen Arriva, Hermes en de provincie Brabant de veiligheid voor chauffeurs en reizigers verbeteren. Aanleiding waren een reeks overvallen. 

Wie vanaf komende maand met de bus wil reizen, doet dat met de OV-chipkaart of je betaalt voor je kaartje met pin, contactloos of creditcard bij de buschauffeur. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland