Volledig scherm
PREMIUM
De gemeenten Cuijk, Grave en Mill, waar het leer-werkproject Kweekvijvers is ontstaan, werken ambtelijk samen, onder meer in het dienstencentrum aan de Zwaanstraat in Cuijk. © Theo Peeters

Meer vluchtelingen aan baan geholpen met Kweekvijvers

CUIJK/GRAVE/MILL - Voor leer-werkproject Kweekvijvers, dat in 2014 het licht zag in de gemeentehuizen van Cuijk, Grave en Mill, tonen steeds meer gemeenten en onderwijsinstellingen interesse. Kweekvijvers helpt vluchtelingen en andere mensen die moeilijk aan een baan kunnen komen aan werk door een combinatie van leren en werken.

De voorbije twee jaar hebben de samenwerkende gemeenten in Noordoost-Brabant, waaronder de vijf in het Land van Cuijk, 277 vluchtelingen met een verblijfsvergunning, zogeheten statushouders, aangemeld voor een van de Kweekvijvers-projecten.
166 zijn doorgestroomd naar een betaalde leer-werkplek. 34 hebben een ‘gewoon’ arbeidscontract gekregen. 77 volgen nog onderdelen binnen de Kweekvijvers en stromen naar verwachting eind dit jaar uit.
Inmiddels zijn 78 nieuwe deelnemers aangemeld. In totaal zijn sinds de start in Cuijk, Grave en Mill al 142 mensen via Kweekvijver-projecten vanuit een uitkering succesvol begeleid naar werk. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland