Volledig scherm
foto: Dijkstra bv. © Dijkstra bv

Meeste miljonairs in Sint Anthonis

SINT ANTHONIS  - De gemeente Sint Anthonis heeft in het gebied van de editie Maasland van De Gelderlander naar verhouding de meeste miljonairs wonen. Van de huishoudens in Sint Anthonis is 4,1 procent miljonair. De minste miljonairs wonen in Cuijk en Grave. 

Daar mag 1,3 procent zich miljonair noemen. In Gennep is dat 1,5 procent, Boxmeer 2 en Mill en Sint Hubert 2,1 procent. Dat blijkt uit de cijfers van het CBS dat het aantal miljonairs telde. Er is gekeken naar het vermogen van minstens één miljoen euro, gemeten naar bezit, niet naar inkomens.

Uit de cijfers blijkt dat in Nederland een op de vijf miljonairs boer is. Sint Anthonis heeft veel boeren. Het vermogen bestaat vooral uit grond en de stallen die erop staan. Sint Anthonis staat in Brabant op de derde plek, achter Baarle-Nassau (4,2) en Alphen-Chaam (4,6). In Nederland wonen de meeste miljonairs in Laren (10.3) en Bloemendaal en Blaricum, (beide 9,8).  

In het hele gebied van De Gelderlander staat Rozendaal op de eerste plaats met 6,1 procent miljonairs. Sint Anthonis staat in het verspreidingsgebied van de krant op plek 2. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Maasland