Volledig scherm
De drie genomineerden voor de Ondernemersprijs Land van Cuijk & Limburg-Noord. Van links naar rechts: Rob Besemer, Stephan Hamers en Stijn Heijs. © Patrick Bongartz Fotografie

Mill Panel, Henra uit Overloon en Hamers uit Beugen genomineerd voor ondernemersprijs

CUIJK - Rob Besemer van Mill Panel uit Mill, Stijn Heijs van Henra Aanhangwagens uit Overloon en Stephan Hamers van Hamers Leidingtechniek uit Beugen zijn genomineerd voor de Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg. 

De jury- en publieksprijs worden op donderdag 7 november uitgereikt tijdens de Ondernemersavond in Schouwburg Cuijk. 24 jaar geleden is deze prijs in het leven geroepen om nieuwe impulsen aan de regionale economie te geven.

Mill Panel

Rob Besemer heeft de AluPlex-plaat die bij zijn bedrijf wordt geproduceerd zelf ontwikkeld. Dit is het belangrijkste onderdeel van de panelen die Mill Panel levert voor deurrompen en sandwichpanelen. In 1969 werd Mill Panel opgericht als panelenafdeling van Houtbedrijf van Hout uit Mill, in 2001 is het verzelfstandigd met Rob Besemer als directeur en later mede-eigenaar. 

Vier jaar geleden heeft hij daarnaast Mill Home opgezet, waarmee hij het eerste Tiny House straatje in Nederland heeft gerealiseerd. ‘Rob Besemer is een ondernemer die niet bang is voor de concurrentie’, aldus de jury. 

Henra aanhangwagens

Stijn Heijs zag in 2013 de potentie van het bijna failliete Henra Aanhangwagens in Overloon. Inmiddels maakt het bedrijf jaar op jaar een enorme groei door. 

Henra Aanhangwagens kan binnen vijf werkdagen een maatwerk aanhangwagen te leveren. Heijs is binnen het bedrijf nu werkzaam als personal coach van de nieuwe directeur. Volgens de jury springt hij eruit, omdat hij als ondernemer het grote geheel overziet. ‘Hij ziet kansen, durft ze te nemen en doet wat noodzakelijk is voor het behalen van succes.

Hamers Leidingtechniek

Stephan Hamers heeft in 2011 Hamers Leidingtechniek ontwikkeld. Door zijn werk bij ingenieursbureaus en aannemers had hij de nodige kennis opgebouwd op het gebied van inspecties en herstelwerkzaamheden van rioolsystemen. Anno 2019 is zijn bedrijf de gespecialiseerde aannemer van sleufloze riool reparatie- en renovatietechnieken.

Er zijn dagelijks zo’n 15 medewerkers onderweg en er is een samenwerkingsverband met drie Duitse collega-bedrijven. Het valt de jury op dat Hamers een ondernemer is die graag in de praktijk meewerkt. ‘Doordat hij zelf betrokken blijft bij de uitvoering van de projecten is hij veel onderweg. Dat geeft hem de gelegenheid om na te denken over bredere en complexere toepassingen van de gebruikte technieken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland