Het Maasziekenhuis van Pantein.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Maasziekenhuis van Pantein. © Ed van Alem

Minder coronapatiënten, meer lucht voor ziekenhuis

BOXMEER - Er worden steeds minder coronapatiënten opgenomen in het Maasziekenhuis Pantein.  Dat geldt voor zowel de intensive care als voor de speciale verpleegafdeling voor mensen die erg ziek zijn geworden van het coronavirus. 

8 reacties

 • Willem Zuidersteen

  4 maanden geleden
  @Marcel, er zijn wel degelijk grote belemmeringen in het VK. Ambulances rijden in steeds meer regios niet of nauwelijks. Dat betekend dat een simpele maar acute en ernstige aandoening nu je dood betekend. Dat is nogal wat. In Nederland zien we in steeds meer sectoren extreme uitval waardoor bedrijven stil komen te liggen. Het is echt niet het griepje wat je steeds beweert.
 • elizabeth. W. M. Klein

  4 maanden geleden
  de macht van de medische wereld is doorgeslagen.. ooit leerde ik op de E.H.B.O. cursus dat in tijd van oorlog de meest gezonden mensen vóór gingen.. .. nou hier was sprake van een zogenoemde oorlog tegen een virus.. waarom moet dan de hele economie plat worden gelegd ?? het is gewoon de omgekeerde strategie van het normale leven.. Ze hadden voor een pandemie toch ook aparte locaties ( sanatoria) kunnen opzetten .. zodat de gewone zorg kon doorgaan)
 • Marcel Rijkers

  4 maanden geleden
  Wat een dom gezever, kijk naar Engeland, de maatschappij weer volledig tot leven zonder belemmeringen, de kwetsbare hebben zelf de keuze voor maximale bescherming, daar hoef je de rest van Nederland niet voor op te sluiten!! De gevolgen van de belemmeringen zijn groter dan de Corona zelf!! Het is heel hoog tijd dat Corona de status krijgt die het is, en dat is zeker geen pandemie, ook al is het vervelend voor iedere patiënt en slachtoffer, maar kanker is erger..!
 • Charles de Wit

  4 maanden geleden
  Theunissen Laten we niet veel te hard van stapel lopen, of wil je weer een nieuwe piek in opnames zoals na de vorige versoepelingen? Want we hebben het allemaal al gezien; het ging weer wat beter, er werd veel te snel en te veel versoepeld en hoppa, piek, waardoor de volgende ronde maatregelen weer klaar stonden. Nederlanders moeten twee dingen leren; geduld, en dat bij rechten ook plichten horen. Daar hebben veel mensen moeite mee
 • Willem Zuidersteen

  4 maanden geleden
  @Zomers, de maatregelen zitten er momenteel vooral op om ontwrichting door teveel gelijktijdig zieken in de samenleving te voorkomen. Tegelijkertijd hoor je heel veel sectoren klagen dat er nu toch nog zo gigantisch veel zieken zijn dan scholen sluiten en winkels moeilijk voldoende personeel kunnen vinden. Volgens mij geeft dat prima aan dat een verzwaring niet eens zo gek zou zijn. Dat krijgen ze er nooit door, maar versoepeling uitstellen is dan wel mogelijk.

Maasland