Volledig scherm
De Weverstraat in Gennep was tijdelijk afgesloten. © Theo Peeters

Mogelijk explosieven in auto Gennep en woning Well

UpdateGENNEP - In Gennep is mogelijk een explosief gevonden in een auto. Een 24-jarige man uit Well is aangehouden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft het voorwerp veiliggesteld en voor verder onderzoek meegenomen.

Rond 23.30 uur meldde de politie dat ook in een woning aan de Koperslagerstraat in Well mogelijk een explosief zou liggen. De directe omgeving is daar voor onderzoek afgezet. 

De auto van de man uit Well stond op de Kleermakersgroes. Hulpdiensten rukten groots uit. Zo was een aantal straten in de directe omgeving, waaronder de Weverstraat, vanaf 20.00 uur vanavond uit voorzorg afgesloten. Rond 21.15 werd de omgeving weer vrijgegeven. 

Meer informatie is op dit moment niet bekend en volgt naar verwachting vrijdag in de loop van de dag.

Volledig scherm
Een gedeelte van de Weverstraat in Gennep is sinds 20.00 uur vanavond afgesloten. © Theo Peeters
Volledig scherm
Een gedeelte van de Weverstraat in Gennep is sinds 20.00 uur vanavond afgesloten. © Theo Peeters
Volledig scherm
Een gedeelte van de Weverstraat in Gennep is sinds 20.00 uur vanavond afgesloten. © Theo Peeters Fotografie
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. CDA, SP en PvdA vragen opheldering minister over aanrijtijden ambulance in Gennep

    CDA, SP en PvdA vragen ophelde­ring minister over aanrijtij­den ambulance in Gennep

    GENNEP / DEN HAAG - Lopen inwoners van de gemeente Gennep gevaar doordat de ambulancezorg niet meer vanuit Gennep verzorgd wordt? Hoe denkt VVD-minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport ervoor te zorgen dat ambulances de aanrijtijden - de tijd die nodig is om na een hulpvraag bij de calamiteit te komen - van maximaal 15 minuten niet overschrijden? Drie Tweede Kamerleden Joba van den Berg (CDA), Henk van Gerven (SP) en Lilianne Ploumen (PvdA) hebben 13 vragen gesteld aan de minister over de kwestie.

Maasland