Het plassengebied bij De Bungelaar in Beers. Op de achtergrond de te verbouwen oude boerderij.
Volledig scherm
Het plassengebied bij De Bungelaar in Beers. Op de achtergrond de te verbouwen oude boerderij. © DG

Mogelijk straks ook Bed and Breakfast bij natuurpoort de Bungelaar

CUIJK/BEERS - Niks kan nu nog de verbouwing van de oude boerderij de Bungelaar aan de Kraaijenbergse Plassen in Beers tot natuurpoort tegenhouden. Mogelijk dat bij het langverwachte restaurant met bezoekerscentrum nog een bed and breakfast komt.

Dat bleek gisteravond in de gemeenteraad van Cuijk. Wethouder Maarten Jilisen zei dat de ondernemer over de mogelijkheden voor deze vorm van logies en ontbijt serieus nadenkt. 

Theetuin

De gemeenteraad van Cuijk stelde maandagavond het bestemmingsplan vast voor de Bungelaar, waartegen geen bezwaren waren ingediend. Al blijft Algemeen Belang Cuijk (ABC) erbij dat er straks ‘te veel horeca’ komt in de door de Cuijkse vastgoedondernemer Paul van der Mark te herontwikkelen voormalige boerderij. Helma Pluk (ABC): ,,We hadden bij het natuurgebied het liefst een theetuin gezien met een informatiepunt, waar je je fiets kunt parkeren.’’

De dorpsraad van Beers pleitte onlangs nog voor het ‘bewaken van de kleinschaligheid’ van het project. Vrees bestaat onder meer dat de horeca in het dorp eronder lijdt. 

'Spotprijs’

Over herontwikkeling van de Bungelaar tot toeristisch-recreatieve natuurpoort wordt al jaren gesproken in de Cuijkse politiek. Van der Mark presenteerde zijn plannen al in 2015.
Onder meer de verkoop van het pand voor minder dan vier ton aan de ontwikkelaar, en de manier waarop de gemeente dit terugbetaalt, zorgde bij fracties voor vraagtekens. Pluk vindt het nog altijd ‘een spotprijs'. 


Onderdeel van deze deal zijn forse investeringen door de zakenman in de vervallen boerderij. Ook krijgen in een deel van de verbouwde Bungelaar enkele maatschappelijke organisaties onderdak, zoals reddingsbrigade Erica.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland