Volledig scherm
Het mozaïekwerk zoals dat nu veilig ingepakt in het SCC staat. Foto: Ed van Alem

Mozaïek Bastiaans compleet met muur in SCC

MILL - Een mozaïekkunstwerk van Kees Bastiaans dat voor kort nog in zijn voormalige woning hing in de Millse Bernhardstraat, kreeg dinsdag een plek in nieuwe SCC in Mill. Omdat Bastiaans (1909-1986) de mozaïeksteentjes rechtstreeks op een muur in zijn oude woonhuis had aangebracht, moest de muur in zijn geheel eruit worden gehaald om het kunstwerk schadevrij te kunnen houden.

Het kunstwerk moest uit de woning worden gehaald, omdat het huis rijp voor de sloop was. Inmiddels is Bastiaans' voormalige woning gesloopt.

Goed ingepakt werd de muur compleet met mozaïek naar het in aanbouw zijnde Sociaal Cultureel Centrum vervoerd. Daar tilde dinsdagmorgen een kraan het stenen gevaarte in het SCC waar het een eigen plek krijgt.

Om beschadigingen tijdens de bouw te voorkomen blijft de muur met de kleurige steentjes ingepakt, totdat de laatste bouwvakker het SCC heeft verlaten. Dat zal naar verwachting eind dit jaar zijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Fusie Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis stap dichterbij, ambtenaren hebben zorgen
    PREMIUM

    Fusie Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis stap dichterbij, ambtenaren hebben zorgen

    CUIJK - Een fusie van de gemeenten Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis is na dinsdagavond weer een stap dichterbij gekomen, al zijn er nog heel wat hobbels te nemen. In navolging van de gemeenteraden van Boxmeer en Sint Anthonis vorige week, heeft nu ook de gemeenteraad van Cuijk ‘ja’ gezegd tegen een plan van aanpak van de drie colleges van burgemeester en wethouders voor een gemeentelijke herindeling per 1 januari 2022.

Maasland