De ventweg langs de provinciale N272 bij Sint Anthonis.
Volledig scherm
PREMIUM
De ventweg langs de provinciale N272 bij Sint Anthonis. © Theo Peeters

Na dodelijk ongeluk op de ventweg in Sint Anthonis rijst de vraag: waar op de weg moet het landbouwverkeer rijden?

DEN BOSCH/SINT ANTHONIS - Landbouwverkeer weer laten rijden over de N272 tussen Sint Anthonis en Boxmeer, en niet meer op de ventweg ernaast. Zodat de ventweg ‘veiliger wordt voor fietsers’. De CDA-Statenfractie wil van het provinciebestuur weten of het bereid is dit te overwegen.

13 reacties

 • Marcel Rijkers

  1 maand geleden
  J.zomers, de gemeente heeft al genoeg geld verbrast, dus dat gaat het zeker niet meer worden, maar dat is ook volledig onnodig als het doorgaande verkeer allemaal op de hoofdrijbaan rijd…
 • J. Zomers

  1 maand geleden
  De oplossing is vrij eenvoudig - ze moeten naast deze weg een afgescheiden brede rijwielpad aanleggen.
 • van Neerven

  1 maand geleden
  Het is een gevaarlijke weg met grote breed snelrijdend landbouwverkeer. Vaak appende jong mensen achter het stuur. En hoezo heeft de fietser een onverhoedse beweging gemaakt. Is dat bewezen?
 • Marcel Rijkers

  1 maand geleden
  Deze weg die vanaf Gemert naar Boxmeer loopt is vanaf Gemert tot aan Sint Anthonis gewoon open voor de trekkers, alleen het stukje van Sint Anthonis tot Boxmeer moet je de ventweg op met de trekker. Het zou niet meer als heel logisch zijn dat ook het stukje van Sint Anthonis tot Boxmeer ook voor de doorgaande trekkers op de hoofdrijbaan zou worden open gesteld. Bestemmingsverkeer die op het stuk tussen |Sint Anthonis en Boxmeer zouden dan nog via de ventweg kunnen rijden.
 • daniel natrop

  1 maand geleden
  Probleem lag aan die vluchteling die niet kan fietsen

Maasland