Spandoek van VIOS’38 aan het Maasziekenhuis.
Volledig scherm
Spandoek van VIOS’38 aan het Maasziekenhuis. © Jens Kocken

Na spandoek van Olympia nu ook een van VIOS aan het Maasziekenhuis: ‘voor helden van Beugen’

BEUGEN - Door middel van een zelfgespoten doek van zevenenhalve meter geeft voetbalclub VIOS’38 de hulpverleners van het Maasziekenhuis Pantein een steuntje in de rug voor hun werk tijdens het coronavirus.

‘Hier werken de helden van Beugen’, staat er met zwarte letters op een geel doek. Voor en na die tekst is het clublogo van VIOS gespoten.

De vierdeklasser uit Beugen is al de tweede voetbalvereniging met een spandoek aan het Brabantse ziekenhuis. Sinds donderdag hangt er al een van buurvereniging Olympia’18, gesponsord door de businessclub van de club uit Boxmeer.

‘Bij ons wordt gevochten voor punten. Hier wordt gevochten voor levens! Hulde aan de echte helden van Boxmeer!’, zo is er op het blauwe doek met witte letters te lezen.

Ouders in de zorg

,,Donderdag hadden we afgesproken om een spandoek te maken, vrijdag zagen we dat Olympia er al een had opgehangen. Toen wilden we er al helemaal een maken. Omdat een aantal ouders in de zorg werkt én het ziekenhuis niet in Boxmeer maar in Beugen staat”, reageert Jens Kocken, initiatiefnemer en voetballer van VIOS.

De spandoeken hangen overigens niet gebroederlijk naast elkaar. Die van Olympia aan de zijde van de A77, die van VIOS ‘bovenaan de Beugense kant’. ,,Die hebben we zaterdagavond in het donker opgehangen”, biecht Kocken op.

,,Het duurde alleen iets langer dan gedacht. En eigenlijk hadden we het van te voren wel even kunnen melden bij het personeel van het ziekenhuis.”

Volledig scherm
© Jens Kocken

Maasland