Volledig scherm
Een kampeerveldje op Landgoed Grubbestein. © Landgoed Grubbestein

Natuureducatie op Grubbestein

HEIJEN - Een speelveldje, drie trekkershutten, een ontvangstruimte en een kampeervlak. Dat willen de initiatiefnemers van Landgoed Grubbestein aan de Stiemensweg in Heijen realiseren. Zij krijgen daarvoor medewerking van het Genneps college van B en W.


De familie Van Iterson is eigenaar van het landgoed. Een gedeelte van het akkerland en van het bosgebied krijgt een recreatieve bestemming. „Het plan is om educatieve, ecologische projecten voor jong en oud te starten. Het terrein blijft verder zoals het is”, zegt Jeroen van Iterson.
Een groot deel van de acht hectare grond die het landgoed omvat bestaat uit bebost duinlandschap en akkerland, waarvan een deel is ontwikkeld tot moestuin.
De provincie Limburg heeft haar medewerking toegezegd voor het herbegrenzen van de ecologische hoofdstructuur, zodat het vlak waarop gebouwd wordt buiten het beschermd natuurgebied valt.
Het college van B en W noemt de ontwikkeling ‘een mooi initiatief dat goed past in de groene omgeving van het Maasduinengebied.”
De Gennepse raad moet nog wel toestemming geven voor de wijziging van het bestemmingsplan.

Maasland