Tijdens een klein 'feestje' in de weilanden tussen Boxmeer en Sint Anthonis werd gevierd dat het vernieuwde hoogspanningsstation officieel in gebruik is genomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens een klein 'feestje' in de weilanden tussen Boxmeer en Sint Anthonis werd gevierd dat het vernieuwde hoogspanningsstation officieel in gebruik is genomen. © Theo Peeters

Nieuw hoogspanningsstation in Boxmeer eerste stap in oplossen overspannen net in Brabant

BOXMEER - Gaat het nieuwe hoogspanningsstation in Boxmeer het probleem met het overspannen net in Brabant oplossen? In Boxmeer werd woensdag officieel een hoogspanningsstation in gebruik genomen dat kan helpen, maar nog niet dé oplossing is.

2 reacties

 • F Arts

  5 maanden geleden
  Feestje, hebben ze de buren vergeten uit te nodigen:)
 • M. Boom

  5 maanden geleden
  soww, jammer dat maar weinig mensen dit gezien hebben. Ik kwam hier regelmatig langs met mn fietske, daar is echt hard gewerkt hoor !
 1. Overstromingen zoals in Limburg niet te voorkomen, maar schade te beperken: ‘Niets doen is geen optie’

  Overstro­min­gen zoals in Limburg niet te voorkomen, maar schade te beperken: ‘Niets doen is geen optie’

  Je kunt overstromingen zoals in juli 2021 in Zuid-Limburg niet voorkomen, wel de schade en risico’s verkleinen. Dat kan onder meer door niet meer te bouwen in gebieden waar verhoogde kans op overstromingen bestaat, te voorkomen dat de bodem nog verder versteend wordt, een goede crisisbeheersing, en het bewustzijn van de risico’s bij inwoners te vergoten, zodat die weten wat hen te doen staan als het water komt. Dat zijn enkele van de voornaamste adviezen aan provincie en Waterschap Limburg uit een watersysteemanalyse van kennisinstituut Deltares, gepresenteerd tijdens een webinar gisteren.