Nieuwe baas OMO moet middelbare scholen Land van Cuijk en Gennep beter laten samenwerken

TILBURG/BOXMEER - Ons Middelbaar Onderwijs (OMO), waartoe ook de drie middelbare scholen in het Land van Cuijk en Gennep behoren, heeft een nieuwe voorzitter. Jos Kusters is bij de vereniging van Brabantse scholen uit Tilburg de opvolger van de per 1 oktober vertrokken Eugène Bernard. 

Volledig scherm
Jos Kusters, de nieuwe OMO-voorzitter. © Stan Keulen

Bernard is voorzitter geworden van stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs. Kusters begint in het nieuwe jaar aan zijn nieuwe baan.

De nieuwe bestuursvoorzitter zal in deze regio verdergaande samenwerking tussen Merletcollege, Elzendaalcollege en Metameer in goede banen moeten helpen leiden.

Kusters is nu nog voorzitter van het college van bestuur van het VISTA college in Zuid-Limburg. De 63-jarige Kusters, geboren in Oirsbeek en woonachtig in Waalre, zegt zich te gaan inzetten voor ‘goed, modern onderwijs’.  De nieuwe OMO-baas heeft eerder onder meer gewerkt bij Fontys Hogescholen en bij het ministerie van Onderwijs. 

Fusie
Sinds 1 augustus dit jaar behoren alle regionale scholen voor voortgezet onderwijs tot OMO. Metameer, met vestigingen in Boxmeer en Stevensbeek, was tot voor kort nog zelfstandig. 

Kusters’ voorganger Bernard zei in het voorjaar in een interview met de Gelderlander nog dat van een fusie van de drie scholen geen sprake is. Bij OMO geloven ze in meer samenwerken om het onderwijsaanbod in stand te houden. 

Krimp

De drie scholen zijn elkaars concurrenten in de strijd om nieuwe leerlingen in een krimpende markt. OMO-scholen, zeker in plattelandsregio’s, krijgen jaarlijks gemiddeld 1 procent minder leerlingen. 

Maasland