Verkeer op de A77 van Gennep naar knooppunt Rijkevoort.
Volledig scherm
PREMIUM
Verkeer op de A77 van Gennep naar knooppunt Rijkevoort. © Ed van Alem

Nieuwe lobby voor verlengde snelweg A77 door de Peel

CUIJK/GENNEP - Met je auto snel van Boxmeer naar Uden over een verlengde snelweg A77. Als het aan Han van Oort ligt, gaat dat echt gebeuren.

65 reacties

 • Jules Vismale

  1 jaar geleden
  Als de N264 grotendeels zou worden omgebouwd tot de A77 dan zou dat inderdaad niet zoveel schade aan de natuur veroorzaken. Noord-Brabant en Limburg zijn in het noorden al vrij slecht bereikbaar en zelfs Uden en Venray kunnen een rechtstreekse verbinding veel beter gebruiken.
 • LegendaryCarlos

  2 jaar geleden
   @TeunUutTunnis Helaas zal ik 't moeten verzetten; ik heb morgen iets wat ik niet kan verzetten.Echter mag je zondag ochtend om 11:30 wel op het voetbalveld van Westerbeek verschijnen, hoef ik ook niet een eind te rijden.Want of je vanuit Sint Anthonis naar Wanroij of naar Westerbeek komt, maakt ook niet zo veel uit.
 • Theo zelf

  2 jaar geleden
  Wat jij beweert dat klopt zeer zeker niet. De A73 is een echte noord-zuid verbinding. Er is geen enkel reden om aan te nemen dat verkeer dat vanaf zuid en midden Limburg op weg is naar Nijmegen, Arnhem en verder naar het noorden, of andersom, ineens bij Rijkevoort richting Uden zal gaan rijden. Kortom, een doorgetrokken A77 zal geen spectaculaire invloed op de drukte op de A73 hebben. Noord-zuid verkeer zal niet ineens oost-west gaan rijden.
 • Theo zelf

  2 jaar geleden
  @ InwonderdSintTunnis.  Je moet wel goed lezen. Ik beweer dat helemaal niet. Ik geef slechts aan dat het doorgaande verkeer een stuk minder is dan 12.000. De overheid heeft hier al vaker verkeersonderzoeken gedaan. De conclusie was telkens weer duidelijk: de hoeveelheid doorgaand verkeer is volstrekt onvoldoende om de aanleg van een peperdure vierbaans snelweg te rechtvaardigen. En daarom wordt de A77 niet doorgetrokken.
 • LegendaryCarlos

  2 jaar geleden
   @InwonderdSintTunnis Probleem is dat grappen op papier vaak compleet dood slaan...

Maasland