Burgemeester Antoine Walraven van Mill nam in de raadsvergadering van december nog ruim 1800 ondertekende zienswijzen in ontvangst van Millenaren die voor een snelle herindeling van hun gemeente zijn.
Volledig scherm
Burgemeester Antoine Walraven van Mill nam in de raadsvergadering van december nog ruim 1800 ondertekende zienswijzen in ontvangst van Millenaren die voor een snelle herindeling van hun gemeente zijn. © Ed van Alem

Nieuwe politieke partij staat al klaar als Mill zelfstandig blijft

MILL - Mocht Mill en Sint Hubert na de inwonersraadpleging van donderdag een zelfstandige gemeente blijven, doet er bij de eerstvolgende raadsverkiezingen in Mill in maart 2022 in elk geval een nieuwe partij mee. Een partij die alsnog vol voor een gemeentelijke herindeling van Mill gaat.

De partij zal onder de naam Liberaal Land van Cuijk aan de verkiezingen meedoen. Deze partij zit al in de gemeenteraad van Cuijk (5 zetels) en Grave (1 zetel). 

Ander geluid

Bij de Cuijkse fractieleider Liesbeth van Heeswijk, die enkele jaren geleden Liberaal Land van Cuijk oprichtte, hebben zich al meer dan tien inwoners gemeld die in de startblokken staan om een Millse afdeling op te zetten. ,,De voedingsbodem is er. Er is in Mill duidelijk behoefte aan een ander geluid’’, aldus Van Heeswijk.

De huidige coalitiepartijen Algemeen Belang’90 en Vier Kernen Partij zien niks in een grote herindeling. Ze hebben nu samen 8 raadszetels. CDA, de enige oppositiepartij en voorstander van herindeling, is goed voor 7 zetels.  

Maasland