Volledig scherm
Arjen Gesterkamp (links) en Maarten Pillen hebben het Veerhuis in Oeffelt gekocht. © Theo Peeters

Nijmeegse horecabazen blazen Veerhuis in Oeffelt nieuw leven in

OEFFELT/NIJMEGEN - 't Veerhuis in Oeffelt, sinds september vorig jaar al op slot, krijgt zijn grandeur terug. Tenminste als het aan de Nijmegenaren Maarten Pillen en Arjen Gesterkamp ligt. 

De eigenaren van café Moenen, Camelot én wijnbar Pinot – allen op de Grote Markt in Nijmegen – hebben vorige maand het Oeffeltse horecapand gekocht om het nieuw leven in te blazen.

Vakantieappartementen

Maart volgend jaar wil het duo de deuren van de zaak heropenen. Niet alleen het restaurant is dan aangepakt en getransformeerd tot eetcafé. ,,Van de zeven hotelkamers willen we vier zelfstandige vakantieappartementen maken. Zonder ontbijtoptie, want in het Veerhuis willen we lunch en diner draaien. Dat lossen we op met een klein keukentje, en mensen kunnen ook elders in de regio terecht daarvoor.’’ Het is de bedoeling dat 't Veerhuis zeven dagen per week geopend is.

Met drie zaken op de bruisende Grote Markt in Nijmegen, is de stap naar het buitengebied groot. ,,In eerste instantie hebben we heel lang nee gezegd als mensen vroegen of een zaak ergens anders niet iets voor ons was’’, zegt Gesterkamp. ,,Ik heb ook altijd geroepen dat ik niet met de auto heen en weer wil tussen zaken, maar dat gaat toch gebeuren.’’

De horecauitbaters gingen toch op zoek naar iets nieuws en stuitten per toeval op 't Veerhuis. Ze hadden meteen een goed gevoel bij het witte monumentale pand aan de Oeffeltse Maasoevers.

Uitdaging

Een uitdaging is het wel. ,,Een zaak in het buitengebied is iets heel anders dan midden in de stad. Iedere plek heeft zijn eigen eigenaardigheden, en hier is het de uitdaging om het ook aantrekkelijk te maken om in de wintermaanden hier te zitten. Het uitzicht is prachtig en je hebt rust en ruimte, maar het moet gezellig genoeg zijn om mensen naar dit terras te trekken en het café de winter te laten overleven’’, zegt Pillen. Om dat te bereiken, moet er volgens Gesterkamp in ieder geval het een en ander in ere hersteld worden. ,,De kenmerkende stijlen van dit pand willen we terughalen en de buitenkant uiteraard opknappen. Maar misschien willen we de veranda ook weer opengooien. De laatste jaren is die dicht geweest door middel van glazen wanden’’, aldus Gesterkamp.

Niet alleen het pand, ook het gevoel en de herinneringen die inwoners van de regio hadden bij de plek moeten volgens de nieuwe uitbaters opleven. ,,Dit moet een plek worden voor iedereen en we willen mensen de plek teruggeven die ze ooit zo fijn vonden’’, vertelt Gesterkamp. Daar blijkt het dorp ook behoefte aan te hebben: regelmatig stoppen er passanten om hun enthousiasme te uiten.

Maasland