Volledig scherm
PREMIUM
Een jaar geleden protesteerden de broers Soering, woonwagenbewoners, in Mill tegen ‘een discriminerend uitsterfbeleid’ van de gemeente. © De Gelderlander

Nog geen zicht op plek woonwagens, tik op de vingers voor Mill

MILL - Voor woonwagenbewoners is er nog altijd geen duidelijkheid waar ze in de regio op daarvoor geschikte locaties in hun woonwagen kunnen wonen. 

Dat betekent volgens de gemeente Mill en Sint Hubert niet dat er niks gebeurt. ,,Wij vinden dat dit in regionaal of bij voorkeur provinciaal verband opgepakt moet worden’’, zegt wethouder Jos van den Boogaart. ,,Omdat alleen in groter verband reële perspectieven geboden kunnen worden aan woonwagenbewoners.

Als initiator hebben we sinds vorig jaar juli energie gestoken in het bij elkaar brengen van partijen en het bundelen van krachten op regionaal, provinciaal en rijksniveau voor een gezamenlijk beleid. Deze werkwijze, met afstemming in breder verband, vraagt veel tijd. We realiseren ons dat we hierdoor een beroep doen op het geduld van belangstellenden voor een woonwagenstandplaats.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland